Kurs: Bærekraftig eiendomsportefølje Trondheim 2024

Tid: 24 april

Programmet starter kl. 08:30.

Enkel frokost serveres fra kl. 08:00

Sted: Klæbuveien 127, inngang B

Meld deg på her

Program

08:30

Velkommen og program for dagen

08:35

Slik får dere en bærekraftig eiendomsportefølje 

Har dere god oversikt over eiendomsporteføljen, eller er dere alltid på etterskudd? Vil nye føringer innen miljømessig, økonomisk og sosial bærekraft påvirke oversikten? Kan god eiendomsledelse hjelpe?

Lars Wabakken, Norconsult AS 

08:45

Slik håndterer dere selskapets klimarisiko 

CSRD, EUs nye direktiv om bærekraftsrapportering krever rapportering på selskapets klimarisiko, men denne bør håndteres på lik linje med annen risiko. Hvordan går man frem for å gjøre dette på en verdiskapende måte? 

Marit Støre-Valen, Norconsult AS

5 min Spørsmål 

 

09:00

Bærekraft- det er forskjell på rett og riktig

Fra 1 januar i år er hovedregelen at oppdragsgiveren skal vekte klima-og miljøhensyn med minimum tretti prosent. Det har vært sagt mye om kravene, men hvordan kan oppdragsivere jobbe for å redusere klima-og miljøbelasntningene i sine prosjekt?

Anders Nohre-Walldèn, Marstrand

 

09:10

Slik lager dere et klimagassregnskap som brukes til styring av selskapet

Et klimagassregnskap er et viktig styrings­verktøy for å identifisere utslipp fra drift og tiltak for utslippskutt i et selskap. Vi tar opp noen av utfordringene ved å lage et klimagassregnskap på selskapsnivå, og ser på hva vi står overfor når det gjelder fremtidig rapportering og mål for utslippskutt.

Torje Veie Daling, Norconsult AS

 

5 min Spørsmål

 

09:25

Hvilken strategi bør man ha for sine eksisterende eiendommer?

Fremtiden er alltid usikker, men vi må ta avgjørende valg i dag, og hva er den beste strategien for eiendomsprorteføljen? Hvordan jobber man med bærekraftsrapporteringen på virksomhetsnivå og hvordan påvirker det prosjektene?

Jostein Røstum Breines, Reitan Eiendom AS

 

09:40

Bærekraftige strategier satt ut i praskis.

Med mål om å være et miljømessig svært godt bygg, med fokus på sosial og økonomisk bærekraft. Nordre Gate 12 skal sertifiseres til BREEAM-NOR Outstanding og tilfredsstille FutureBuilts kriteriesett for sirkulære bygg, hvordan fikk de til alt det med utgangspunkt i et slitent betongbygg fra 50-tallet?

Bjørnar Gullbrekken, Veidekke AS

 

5 min Spørsmål
10:00 Slutt