Norconsult er prosjekterende for alle fag i totalentreprisen på veistrekningen med planlagt oppstart i oktober, i tillegg skal rådgivningsselskapet bidra med andre tjenester som miljøoppfølging, BREEAM-sertifisering og prosjekteringsledelse.
Strekningen på 7,5 kilometer strekker seg fra Våge i sør, til Ekornsæter i nord, og den nye fylkesveien vil være den siste veistrekningen som binder sammen aksen fra nord til sør i Bømlopakken.
– Vi i Bertelsen & Garpestad er veldig fornøyd med samarbeidet med Norconsult i tilbudsfasen, og ser frem til å bygge dette prosjektet sammen for Vestland fylkeskommune. Norconsult vil være en foretrukken samarbeidspartner for oss i fremtidige totalentrepriser, sier Andreas Roan, Markeds- og anbudssjef i Bertelsen & Garpestad.
Ferdigstillelse av den nye veistrekningen er satt til mars 2027.
Høyere veistandard
Rundt 4 kilometer av den nye veistrekningen går i jomfruelig terreng, mens de resterende 3,5 kilometerne legges langs eksisterende vei. Prosjektet vil bidra til høyere og en mer sammenhengende veistandard, samt bedre forholdene for myke trafikanter på strekningen.
Prosjektet omfatter en rekke konstruksjoner, deriblant to nye bruer, omfattende sjøfylling og krevende sprengningsarbeid i Ramnabrotet. Videre skal det gjennomføres et betydelig arbeid for Bømlo kommune og lokalt kraftlag med ny teknisk infrastruktur.
– Vi ser frem til et nært samarbeid med Vestland fylkeskommune og Bertelsen & Garpestad i dette veiprosjektet. Jeg er trygg på at Norconsults tverrfaglige ekspertise og lokale tilstedeværelse vil bidra til at dette blir et vellykket prosjekt, sier Vegard Jacobsen, konserndirektør Norge, Regioner, i Norconsult.
I denne og tilsvarende totalentrepriser stilles det høye krav om at fremdriften for prosjektering samsvarer med planlagt drift i linjen. For å imøtekomme dette og sikre en robust og trygg gjennomføring, har Norconsult tilbudt en bred organisasjon bestående av personell fra hele Norconsults region Vest.
Det stilles i tillegg strenge krav til miljøoppfølgingen i prosjektet og Norconsult skal bidra med miljøledelse både i prosjektering og oppfølging.
Gjennomføring og Digitalisering
Norconsult har allerede i tilbudsfasen beskrevet gjennomføringsmetoden for prosjektet. En helhetlige plan er basert på Virtual Design and Construction (VDC), som inkluderer hvordan Norconsult skal sette og følge opp målene med prosjektet, samt selskapets mål for selve gjennomføringen.
Identifisering av risikoer tidlig samt beskrivelse og delegasjon av tiltak som reduserer risikoen er en sentral del av gjennomføringen.
Det legges også vekt på en inkluderende og åpen prosjekteringsprosess. Samhandlingsverktøy som involverende planlegging, tverrfaglige gjennomganger og samhandlingssesjoner (ICE) vil benyttes gjennomgående.
Prosjektet skal gjennomføres modellbasert, både i prosjektering og gjennomføring i felt. Det integreres sakshåndtering i BIM-innsynsløsning slik at alle saker i prosjektet samles i samme system.
Bærekraft
Bærekraft er et sentralt tema for både Norconsult og Bertelsen & Garpestad, og selskapene har i fellesskap jobbet aktivt i tilbudsfasen for å identifisere konkrete tiltak for å redusere prosjektets klima- og miljøavtrykk.
Disse inkluderer:
- Reduksjon av prosjektets klimagassbudsjett i forhold til referansebudsjettet
- Oppnåelse av BREEAM Infrastructure «Very good», med Norconsult i rollen som BREEAM Assessor
- Sorteringsgrad på minimum 97 prosent av avfallet som skapes i prosjektet
For ytterligere informasjon:
Henrik Charlesen, kommunikasjonsrådgiver i Norconsult, +4792636088, henrik.charlesen@norconsult.com
Om Norconsult
Norconsult er et ledende nordisk rådgiverselskap. Vi kombinerer ingeniørfag med arkitektur og digital kompetanse, på tvers av små og store prosjekter i privat og offentlig sektor, innen infrastruktur, energi og industri, bygg, eiendom og arkitektur. Med hovedkontor i Sandvika i Norge og om lag 6 300 medarbeidere fordelt på rundt 140 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Island, Polen og Finland, kombinerer vi tverrfaglig kompetanse med lokal tilstedeværelse.