Gjennomtenkt arkitektur i helse og omsorgsbygg
Byggene og uteområdene vi ferdes i har en større påvirkning enn vi kanskje tror. Det å skape fysiske rammer som stimulerer og beriker våre sanselige og rommelige opplevelser, er en viktig forutsetning både for oss som skaper rommene og for alle som skal oppholde seg der.
Omsorg handler om verdighet for alle, og vi er opptatt av å finne frem til arkitektoniske løsninger som gjør hverdagen både enklere og mer forståelig for de vi tegner for.
Dette er ulike grupper med ulike behov, fra multihandikappede unge mennesker, pasienter med kognitiv svikt, ulike typer autisme eller demenssykdommer. Løsningene må tilpasses de utfordringene de ulike sykdomsbildene gir.
I møte med disse utfordringene, skal vi skape bygg, interiører, hager og uteområder som stimulerer og utfordrer sansene. Dette er avgjørende og spesielt viktig for livskvaliteten til brukerne. Hvis sansene ikke fungerer slik de gjorde før, så spør vi oss om hvordan vår arkitektur kan bidra til å stimulere disse. Vi bruker arkitekturens og materialenes iboende kvaliteter for å gjøre hverdagen bedre, enklere og ikke minst mer meningsfull for hver enkelt bruker.
Siril Betten
Fagnettverksleder Interiørarkitektur
Hilda Øftshus
Fagansvarlig Landskapsarkitektur
Kontakt oss
Prosjekter innen Helse og omsorg
Inn-Trøndelag helse- og beredskapshus
Inn-Trøndelag Helse- og beredskapshus inneholder lokaler for distriktsmedisinsk senter med dialyseavdeling og røntgenavdeling, rehabiliteringstjenesten, legevakt, fastlegesenter, ambulansestasjon, familiens hus, barnevern, brannstasjon og sivilforsvarets beredskapsavdeling.
Samnangerheimen
Norconsult har prosjektert tilbygg til eksisterende sykehjem med 16 nye sykehjemsplasser, dagsenter og produksjonskjøkken.
Hogsnes helsehus
Tønsberg Kommune inviterte i september 2017 til en begrenset plan- og designkonkurranse for kommunens nye helsehus på Hogsnes. En enstemmig jury kåret Norconsult plan og arkitektur sitt forslag til konkurransens vinner.