Kunstig intelligens

I Norconsult hjelper vi deg med innsikt og rådgivning om hvordan kunstig intelligens (KI), eller «Artificial Intelligence (AI)» på engelsk, kan bidra til å identifisere og forutse potensielle risikoer i dine prosjekter, optimalisere tidsplaner og budsjetter, forbedre beslutningsprosesser og løse oppgaver på en smartere måte. Med vår ekspertise innen KI hjelper vi deg med å identifisere bruksområder og realisere gevinster slik at du oppnår digital transformasjon.

I Norconsult er vi lidenskapelig opptatt av å hjelpe våre kunder med å utnytte de nyeste teknologiske fremskrittene for å løse komplekse utfordringer på en smartere måte. Med vårt fokus på kunstig intelligens (KI), tilbyr vi innsikt og rådgivning som gir våre kunder et konkurransefortrinn i sine respektive bransjer.

Optimaliser prosjekter, forutse og reduser risiko med KI

Vår tilnærming til kunstig intelligens strekker seg over et bredt spekter av anvendelser, fra dataanalyse og prediktiv modellering til automatisering og optimalisering av prosesser. Vi arbeider tett med kundene våre for å forstå deres unike behov og utfordringer, og deretter utvikler vi skreddersydde løsninger som utnytter kraften i kunstig intelligens.

Vårt team av eksperter innen maskinlæring, dataanalyse og programvareutvikling kombinerer dyptgående teknisk kunnskap med omfattende bransjeerfaring. Dette gjør oss i stand til å levere løsninger som ikke bare er innovative, men også praktiske og kostnadseffektive.

Skreddersydde KI-løsninger

Enten det dreier seg om å forbedre produksjonsprosesser, optimalisere logistikkruter, forutsi vedlikeholdsbehov eller personalisere kundeopplevelser, kan våre KI-løsninger tilpasse seg og levere resultater i sanntid.

Med Norconsult ved din side, kan du være trygg på at du får den innsikten og rådgivningen du trenger for å utnytte kraften i kunstig intelligens og ta din virksomhet til neste nivå av suksess.

Videre ser du noen eksempler på hvordan vi bruker kunstig intelligens i oppdrag, og hvem du kontakter for å lære mer.

Les mer om hvordan Norconsult jobbet med atferdsanalyse for Vestland fylkeskommune

Atferdsanalyser
 • Thomas Fløien Angeltveit

  Avdelingsleder Digital transformasjon

 • Eskil Elness

  Gruppeleder Maskinlæring og systemutvikling

 • Kontakt oss

  Våre prosjekter innen KI

  Åpningen av Bærekraftsuken 2024. F.v.: Kjersti K. Dunham, Egil Hogna, Harald V. Nikolaisen, Lisbeth Hammer Krog og Arne Meland.

  Mer bærekraftige prosjekter med bruk av kunstig intelligens

  For å sikre en bærekraftig utvikling må det utvikles nye bruksområder for kunstig intelligens og innovasjon. Dette var et av budskapene fra konsernsjefen i Norconsult, Egil Hogna, på åpningsarrangementet av Bærekraftsuken 2024.

  Til topps i Kartverkets MapAI-konkurranse

  Lars Martin Hodne og Eivind Hovdegård Furdal fra Norconsult Digital stakk av med seieren i Kartverkets MapAI-konkurranse om bruk av kunstig intelligens i byggsegmentering. Løsningen ble presentert under en internasjonal maskinlærings-konferanse tidligere i år.

  Nå skal maskinene lære å lade seg selv

  • Maskinlæring

  Siemens Offshore Marine Center og Norconsult Digital utvikler en løsning som bruker maskinlæring til å optimere energiforbruk, ladetid og batterilevetid på elektriske ferger.

  Statens vegvesen mobiliserer for mer maskinlæring

  Statens vegvesen ser mange muligheter i å bruke kunstig intelligens og maskinlæring til å få mer ut av eksisterende data. Etter seks kursdager sammen med Norconsult Digital boblet det av ideer om potensialet i maskinlæring.