Norconsult GC Rieber Veidekke foto Thor Brødreskift 7
Fra venstre: Øyvind Ramberg, markedsdirektør GC Rieber Eiendom, Endre Ljones, direktør Norconsult Bergen, Geir Morten Nordvik, produktsjef Veidekke, Kine Mjaatvedt Bjørge, eiendomssjef GC Rieber Eiendom, Tor Instanes, administrerende direktør GC Rieber Eiendom og Gunnar Hernborg, prosjektdirektør, GC Rieber Eiendom.

250 Norconsult-ansatte flytter til Solheimsviken

Bærekraft og en innovativ næringsklynge var viktig for Norconsult da selskapet besluttet at de skal flytte 250 medarbeidere til GC Rieber Eiendoms nybygg Fenderen i Bergen, midt i Innovasjonsdistriktet Solheimsviken og Marineholmen. Norconsults rådgivere skal også prosjektere bygget de flytter inn i.

Fenderen er det tredje massivtrebygget til GC Rieber Eiendom som skal bygges i innovasjonsdistriktet i Solheimsviken, og nylig ble en langsiktig leieavtale signert mellom GC Rieber Eiendom og Norconsult.

Norconsult blir ikke bare leietaker i bygget, rådgivningsselskapet skal også bidra med sin ingeniør- og bærekraftskompetanse til å prosjektere bygget som skal ferdigstilles i 2026.

Glad for oppdrag

– Vi var på jakt etter et bygg med høye bærekraftsambisjoner, noe GC Rieber Eiendom har god erfaring med å levere. I tillegg er det ekstra spennende og gledelig at våre medarbeidere får mulighet til å bidra med prosjekteringen av bygget der vi skal løse krevende oppdrag for våre kunder i fremtiden, sier Endre Ljones, direktør for Norconsult i Bergen.

Det er Veidekke som skal oppføre bygget i en samspillsentreprise med GC Rieber Eiendom, og det legges opp til et bygg med en energimiks bestående av solceller, elektrisitet, fjernvarme og sjøvann.

Innovasjonstungt

Fenderen vil i løpet av kort tid reise seg på tomten mellom Skipet og Viken Brygge.

GC Rieber Eiendom vil i tiden fremover fylle opp de resterende arealene med spennende aktører på gateplan, noe som tilfører bydelen nye tilbud. Her vil det bli muligheter for både butikk, handel og servering.

– Solheimsviken er en del av Bergens innovasjonsdistrikt. Vi ser det som en viktig del av vårt samfunnsoppdrag å samle aktører fra akademia, tjenesteleverandører, næringsklynger, offentlig forvaltning og oppstartsbedrifter, og skape gode arbeidsvilkår og møteplasser for de ansatte. Vi tror Norconsult vil ha en stor verdi av å bli en del av dette pulserende miljøet, sier administrerende direktør Tor Instanes i GC Rieber Eiendom.

For ytterligere informasjon:

Tor Instanes, administrerende direktør i GC Rieber Eiendom AS, +4792404828

Henrik Charlesen, kommunikasjonsrådgiver i Norconsult, +4792636088, henrik.charlesen@norconsult.com

Om Norconsult 

Norconsult er et ledende nordisk rådgiverselskap. Vi kombinerer ingeniørfag med arkitektur og digital kompetanse, på tvers av små og store prosjekter i privat og offentlig sektor, innen infrastruktur, energi og industri, bygg, eiendom og arkitektur. Med hovedkontor i Sandvika i Norge og om lag 6 300 medarbeidere fordelt på rundt 140 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Island, Polen og Finland, kombinerer vi tverrfaglig kompetanse med lokal tilstedeværelse. (Tall pr. fjerde kvartal 2023)

Les mer på www.norconsult.no

Om GC Rieber Eiendom AS

GC Rieber Eiendom AS er en ledende aktør innen eiendoms- og byutvikling i Bergensregionen. GC Rieber Eiendom AS eier, utvikler og drifter løsninger for fremtidsrettede arbeidsplasser. Vi arbeider med spennende byutviklingsprosjekter i Solheimsviken, på Marineholmen, Bontelabo og Birkeland. I tillegg drifter og forvalter selskapet en eiendomsmasse på ca. 260 000 kvm. Organisasjonen består av 35 medarbeidere. Drift- og forvaltningsavdelingen samarbeider tett med markedsavdelingen i å møte kundens endrede behov. GC Rieber Eiendom AS setter bærekraft høyt i alle våre prosjekter, og sertifiserer både nybygg og eksisterende bygg etter BREEAM-standarden. Les mer på www.gcrieber-eiendom.no