General Manager i Microsoft Norge, Kimberly Lein-Mathisen, holdt et svært engasjerende foredrag på Samfunnskonferansen 2018. (Foto: Norconsult)

300 deltakere på Samfunnskonferansen 2018

Grønn horisont – veien mot fremtiden og «Har vi skjønt hva vi skal leve av i fremtiden, og hvordan vi skal leve?» var temaer som ble drøftet da Norconsult inviterte kunder og samarbeidspartnere til Samfunnskonferansen 25. september. 300 deltakere møttes til en innholdsrik dag.

Se video fra dagen her.

Det var andre gangen Norconsult inviterte til Samfunnskonferansen, en viktig samlingsarena for å diskutere de store problemstillingene vår bransje står overfor i årene som kommer. Norconsult er opptatt av å skape en bevissthet rundt de viktigste endringene som må til for møte en bærekraftig utvikling, nye kompetansekrav, endrede levevilkår og økt endringshastighet.

Variert program

Lisbeth Hammer Krog, ordfører i Bærum, åpnet konferansen og konsernsjef i Norconsult, Per Kristian Jacobsen ønsket velkommen til et variert program. Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseiernes Landsforbund, var konferansier.

  • Leder for Microsoft i Norge, Kimberly Lein-Mathisen, fortalte oss hvordan teknologien vil drive Norge og verden fremover i årene som kommer.

  • Jernbanedirektør Kirsti Lovise Slotsvik ga et innblikk i hvordan vi skal transportere det vi skal leve av i fremtiden.

  • Arkitekt Gudmund Stokke i Nordic — Office of Architecture ga et eksklusivt innsyn i planene for det nye regjeringskvartalet.

  • Årets kvinnelige teknologigründer Grete Sønsteby, holdt foredraget: Møkkarevolusjon! Fra møkk til verdifulle ressurser.

  • Tidligere sentralbanksjef Svein Gjedrem, presenterte viktige drivkrefter for veksten i norsk økonomi og stilte spørsmålet: Kan velferdsstaten finansieres på lang sikt?

  • Et bevis for at dataspillferdigheter bør settes på CV-en, kom fra sivilingeniør Arne Moe Lysaker i Norconsult, som viste oss hvordan digitaliseringen skaper helt nye samarbeidsformer.

  • Næringsministerens statssekretær Daniel Bjarmann-Simonsen, åpnet opp om Bodøs Ny by, Ny flyplass, og hvordan det å redde verden er en god forretningsidé.

I tillegg presenterte ungdomspolitikere, ingeniør-, arkitektur- og designstudenter sine visjoner for fremtidens by, som blant annet var tema i årets topplederdebatt. Sistnevnte med Kirsti Lovise Slotsvik, direktør i Jernbanedirektoratet; Ole Erik Almlid, fungerende administrerende direktør i NHO; Jan Chr. Vestre, CEO i Vestre AS; Rachel Troye, prorektor og instituttleder ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og Per Kristian Jacobsen, konsernsjef i Norconsult.

Se video fra dagen her.