Morten Høigaard og Andrea Liereng. Foto: Norconsult

Andrea og Morten fra Norconsult nominert til finale i internasjonal ingeniørkonkurranse

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har nominert fem nordmenn til finalen i den pan-europeiske ingeniørkonkurransen EFCA Young Professionals. De to kandidatene fra Norconsult er Andrea Liereng og Morten Høigaard.

Liereng og Høigaard er dermed med i kampen om tittelen som Europas mest talentfulle ingeniør. I fjor ble det sølv til Fredrik Skaug Fadnes fra Norconsult, i tillegg til at Thomas Angeltveit fra Norconsult fikk hederlig omtale fra juryen.

– Det er svært gledelig og veldig gøy at Andrea og Morten er nominert til finalen i en så prestisjefylt konkurranse. Som en ledende kunnskapsbedrift er vi avhengige av høyt kompetente og engasjerte medarbeidere, noe denne nominasjonen bekrefter at vi har, sier Bård Sverre Hernes, konserndirektør Norge Hovedkontor i Norconsult.

Andrea Liereng

Andrea jobber i Norconsults jernbaneavdeling som sivilingeniør. Som ansatt i Norconsult har hun påtatt seg stadig mer ansvar siden hun begynte i jobben i 2016, og i dag har hun en sentral rolle i det største samferdselsprosjektet for både vei og jernbane i Norge; Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16. I dette oppdraget har hun blant annet utført et imponerende og viktig arbeid med overordnede anleggsgjennomføring og massehåndteringen.

Andrea er en etterspurt foredragsholder på temaet om bruk av skråstreks- og fremdriftsplaner for anleggsgjennomføringen. Andreas masteroppgave på NTNU “Icing in ditches and cuts along road and railway" vant Bane Nor sin pris for beste jernbaneoppgave i 2016.

Morten Høigaard

Morten jobber som senior rådgiver og prosjektleder i Norconsults energidesign- og analyseavdeling. Hans rolle har med stort hell utviklet seg raskt til prosjektledelse på vegne av konsesjonshaver for Norges største, pågående fjernvarmeutbygging med kommunikasjon mot offentlige instanser, leverandører og fjernvarmekunder. Morten er løsningsorientert med et fokus på effektive arbeidsprosesser. Han har håndtert prosjektet på en måte som har gitt ham respekt og tillit hos alle involverte aktører.

Morten er en naturlig kandidat til konkurransen basert på hans profesjonelle væremåte, kommunikasjonsevner og gode prestasjoner både akademisk og som ansatt i Norconsult.

European Federation of Consulting Engineers Associations (EFCA) er den europeiske foreningen for rådgivende ingeniører. RIFs administrerende direktør er visepresident i foreningen som hvert år kårer de mest talentfulle rådgivende ingeniørene i Europa. I tillegg til å kunne kalle seg Europas mest talentfulle ingeniør får vinneren også delta på EFCAs årsmøte i Dublin i mai.