Norconsults Fredrik Skaug Fadnes (midten) mottar prisen for andreplass i EFCAs årlige Young Professionals-konkurranse. Foto: RIF

Andreplass i EM og hederlig omtale for Norconsult-ingeniører

Norconsult viste muskler da Europas mest talentfulle unge rådgivende ingeniører ble kåret i Berlin 10. september.

Fredrik Skaug Fadnes, fra seksjon for energidesign- og analyse, ble mandag tildelt andreplassen i EFCAs Young Professionals-konkurranse. Kollega Thomas Angeltveit fikk hederlig omtale for sitt arbeid med BIM og samtidig prosjektering.

Kåringen arrangeres av European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA), og målet er å trekke frem og hedre neste generasjons rådgivende ingeniør-talenter i Europa. Thomas Angeltveit og Fredrik Skaug Fadnes var blant 20 finalister som ble vurdert på hva de har oppnådd gjennom sin jobb og utdanning, knyttet til innovasjon og bærekraft og i arbeid med kunder.

– Det er med stolthet at jeg på vegne av resten av Norconsult gratulerer Fredrik og Thomas med anerkjennelsen de har fått for sine sterke prestasjoner. De har virkelig klart å håndtere de utfordrende arbeidsoppgavene vi har gitt dem på en svært god måte, og tatt vare på mulighetene som finnes i Norconsult, sier Fride A. Hærem, konserndirektør Stab i Norconsult.

Solid andreplass

Fredrik Skaug Fadnes tok den svært sterke andreplassen i årets kåring av Europas mest talentfulle unge rådgiver.

– Allerede fra dag én i Norconsult har min leder gitt meg mange muligheter og involvert meg i spennende og utfordrende oppgaver. Jeg er takknemlig og glad for å ha nådd så langt i skarp konkurranse med dyktige rådgivere fra hele Europa. Dette er like mye en anerkjennelse av fantastiske kolleger i Norconsult, oppdragsgiveren Stavanger kommune som har vist stor tillit fra første stund, og entreprenører som har delt av sin kunnskap, sier Fredrik.

Fredrik spilte en avgjørende rolle i Norconsults Triangulum-prosjekt for Stavanger kommune, et prosjekt som allerede har vunnet to priser for sine innovative løsninger og høye kompleksitet. Han oppnådde svært gode akademiske resultater da han tok sin M.Sc. Energy and Environmental Engineering ved NTNU.

Hederlig omtale til Thomas Angeltveit

Norconsults Thomas Angeltveit ble også anerkjent under prisutdelingen i Berlin, med hederlig omtale for sitt arbeid som foregangsperson for bruken av BIM, ikke bare i Norconsults samferdselsprosjekter, men generelt i bransjen.

– Dette er veldig moro! Det er en ekstra seier at arbeid med BIM og teknologi nå blir ansett som et eget viktig fagfelt. Går vi bare noen år tilbake holdt vi på med DAK, og DAK-ansvarlig var ansett som en mindre viktige rolle i et prosjekt. Det er bra at ting forandrer seg med tiden, sier Thomas.

Angeltveit har jobbet i Norconsults jernbaneavdeling siden 2012. Han har en bachelorgrad i Structural engineering, og en erfaringsbasert mastergrad i jernbaneteknikk ved NTNU. Thomas spilte også en viktig rolle i Ulriken-prosjektet, som gjorde at Norconsult fikk tredjeplass i det uoffisielle verdensmesterskapet i BIM under AEC Excellence Awards i Las Vegas i 2017.

Norsk gull og sølv

Årets førsteplass gikk også til Norge. Den tok solenergirådgiver Stanislas Merlet i Multiconsult.

– Til vår store glede dro de norske finalistene inn både første- og andreplassen, noe som aldri har skjedd før. Vi ønsker å gratulere både Stanislas og Fredrik med gull og sølv i konkurransen, uttalte en svært stolt og fornøyd Liv Kari Skudal Hansteen, administrerende direktør for RIF (Rådgivende Ingeniørers Forening) fra Berlin, der prisutdelingen fant sted mandag kveld.