Isaak Bashevkin i Asker sentrum. Foto: Ulrik Eriksen

Byplanarkitekt fra Norconsult i Arkitektnytt

Byplanarkitekt Isaak Bashevkin fra Norconsult ble nylig intervjuet i Arkitektnytt. Reportasjen tar for seg byutvikling og sammenlikner utviklingen i henholdsvis Asker og Elverum sentrum.

Mens Elverum sliter med lite liv i sentrumsgatene, har Asker sentrum fått til mye. Bashevkin peker på hovedgrunnene til at Asker sentrum har blitt en relativ suksess.

– Stasjonen er usedvanlig godt integrert i byrommet. Sentrum er kompakt, konsentrert og oversiktlig. Bygningsmassen er variert og i en behagelig skala, samt at de oppvarmede gatene er utformet og møblert på fotgjengernes premisser og med relativt høy kvalitet, sier Bashevkin til Arkitektnytt.

I et foredrag i Ålesund tidligere i vår har Isaak trukket frem suksessfaktorene for vellykket by- og sentrumsutvikling og hva som er en bra by.

– En god by er et sted hvor det er attraktivt og estetisk pent i omgivelsene på torgene og i gatene, hvor det er kort gangavstand til alle stedene vi besøker i hverdagen. Det er et sted hvor det er urbanitet, grønne parker og byliv rundt oss, hvor vi har steder som er stille og rolig, men også steder der det er mye folk og mye som skjer. Ikke minst skal det være et trygt og godt sted å vokse opp, sier byplanarkitekten.

Isaak er byplanarkitekt i Planavdelingen i Norconsult og har jobbet i selskapet siden 2015. Han er utdannet arkitekt med fordypning i urbanisme fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Nylig ble Isaak også intervjuet av Oppland Arbeiderblad, også der om byutvikling.

Les artikkelen i Arkitektnytt i sin helhet ved å klikke her: https://www.arkitektnytt.no/nyheter/smabyenes-middelhavsdiett