– Dette er drømmejobben, sier Carl Christian Waack. Han fikk jobbtilbud i Norconsult før siste studieår, etter å ha hatt sommerjobb i selskapet.

Fikk drømmejobben i Norconsult ett år før studieslutt

Carl Christian Waack var ikke i tvil om at han ville takke ja til tilbud om fast jobb i Norconsults havneavdeling. Tilbudet fikk han ett år før studieslutt, etter å ha hatt sommerjobb i bedriften. Det skriver Teknamagasinet.

Les hele intervjuet i Teknamagasinet med Carl Christian og andre nyutdannede som har fått jobb før studieslutt.

Her er et utdrag fra artikkelen:

Norconsult, en rådgivende ingeniørbedrift innen samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur, tar de inn rundt 60 sommerjobbstudenter hvert år – noe over halvparten ved hovedkontoret og resten ved de andre kontorene. Det opplyser konserndirektør for stab, Fride Andrea Hærem. Ifølge henne har Norconsult de siste årene ansatt rundt 200 medarbeidere årlig, om lag 100 av disse er nyutdannede. Av de 100 nyutdannede som årlig ansettes, er et sted mellom 50 og 70 nyutdannede sivilingeniører/mastere i teknologi.

En av dem, Carl Christian Waack, begynte på Bygg og miljøteknikk ved NTNU fordi han syntes at realfagene, og spesielt fysikk, var det mest spennende og utfordrende på videregående, og fordi han alltid hadde vært nysgjerrig på hvordan man dimensjonerte ulike konstruksjoner. Han likte seg så godt i sommerjobben i Norconsult, der han fikk helt konkrete oppgaver å jobbe med, at han ikke var i tvil om å takke ja til kontraktstilbudet han fikk etter avslutningssamtalen på sommerjobben i 2015.

– Jeg fikk dimensjonere hovedbærebjelkene på en havnekonstruksjon i Sandnes, og det var veldig gøy at beregningene mine faktisk ble brukt. Jeg skrev masteroppgave på brukonstruksjoner i samarbeid med Statens vegvesen, men fikk jobbe med havner da jeg hadde sommerjobb i Norconsult. Havner var så spennende å jobbe med, at jeg med glede og forventing takket ja til tilbudet om fast jobb i havneavdelingen i Norconsult da jeg fikk det. Akkurat nå jobber jeg med Bispekaia og Operaallmenningen i Oslo, forteller han.

Tekst og foto: Anne Grete Nordal, Tekna.