VANT PRIS: Lier kommune har gitt sin byggeskikkpris til sykehjemmet Fosshagen ressurssenter (byggetrinn 2) Foto: Ivar Kvaal

Fosshagen Ressurssenter vant Lier kommunes byggeskikkpris 2023

Lier kommune har tildelt sykehjemmet Fosshagen ressurssenter, byggetrinn 2, sin byggeskikkpris. Norconsult har hatt ansvaret for arkitekturen i et arkitektsamarbeid med Reiulf Ramstad Arkitekter.

Fosshagen ressurssenter er tildelt hedersprisen for både bebyggelse og uteanlegg, og for måten det fremhever den allmenne byggeskikken. Norconsult har hatt et vellykket arkitektsamarbeid med Reiulf Ramstad Arkitekter siden selskapene vant designkonkurransen for Fosshagen Ressurssenter i 2013.

Juryen fremhever følgende i sin begrunnelse:

«Et forbilledlig eksempel på utforming av sykehjem. Prosjektet evner å løse et svært komplekst bygg med mange regler og krav på en leken og imponerende måte. Fosshagen har, gjennom sin utforming, en tydelig identitet som kan minne om en liten landsby. Det arkitektoniske grepet med å benytte varierte saltak for å bryte volumet ned i mindre skala fungerer svært godt både utvendig og innvendig. Bygningsvolumet og den vakkert utformede sansehagen er godt organisert og fint tilpasset både det fallende terrenget og byggetrinn 1.»

Fosshagen ressurssenter er også et av forbildeprosjektene i Arkitektur skaper verdi, hvor byggets utforming og anleggets løsninger tydelig bidrar til å skape en meningsfylt alderdom.

 

Varig arkitektur i praksis

Juryen bak Lier kommunes byggeskikkpris uttaler videre:

«Juryen er imponert over prosjektet, og det har vært en glede å bli kjent med bygget. Fosshagen Ressurssenter fremstår som et forbilledlig eksempel på utforming av et sykehjem. Det er vakkert detaljert, rikt og samtidig dempet, og ikke minst konsekvent gjennomført ned til minste detalj.»

– I diskusjonene om verdig alderdom er det ekstra viktig å være med på utviklingen av slike prosjekter som Fosshagen. For oss representerer dette varig arkitektur i praksis – rett og slett arkitektur med mening, sier Michelle Wright, markedsområdeleder for Arkitektur i Norconsult.

Lier Hageby Park, også et prosjekt der Norconsult var ansvarlig for arkitekturen, var nominert til Lier kommunes byggeskikkpris, noe som bekrefter selskapets engasjement og dedikasjon til arkitektur og god byggeskikk.

Les mer om prosjektet her.

  • Henrik Charlesen

    Senior kommunikasjonsrådgiver

  • Kontakt oss