Freyr og Norconsult signerer rammevatale. Fra venstre: Einar Kilde (Freyr), Morten Rimer (Norconsult) og Christian Tovås (Freyr). (Foto: Freyr)

Freyr inngår rammeavtale med Norconsult for prosjekteringstjenester på bygging av battericellefabrikk

– Vi blir det første konsulentselskapet som skal levere prosjekteringstjenester på bygging av en batterifabrikk i Norge. Dette er kjempespennende, forteller en oppstemt Morten Rimer, kontorleder for Norconsults kontorer i Mo i Rana og Mosjøen.

Avtalen ble signert av Freyrs chief operating officer, Einar Kilde, som vil ha hovedansvaret for oppbyggingen av battericellefabrikken, og Christian Tovås - Freyrs prosjektleder for bygg og infrastruktur.

Flere rammeavtaler skal signeres

– Dette er den første av fire rammeavtaler Freyr signerer, forteller Kilde. De andre er en internasjonal rammeavtale på battericelleteknologi, en på generelle rådgivningstjenester og en innen prosjektledelse.

Norconsult er altså valgt som leverandør av prosjekteringstjenester, i konkurranse med totalt 17 tilbydere. Prosjekteringstjenestene Norconsult skal levere er innen bygg og infrastruktur. Dette vil inkludere arkitekter, bygningsingeniører, elektroingeniører, VVS-ingeniører, prosessingeniører og ressurser innenfor vann og avløp samt vei og samferdsel.

Sikrer lokal kompetanse

– Det at vi er med blant de første som skal prosjektere en battericellefabrikk i Norge er utrolig spennende og gir oss mange muligheter fremover, sier Rimer.

– Et av Freyrs viktige fundamenter er å bidra til å bygge kompetanse lokalt. Når Norconsult benyttes av oss på rammeavtalen, opparbeider de seg kompetanse som er spesifikk og aktuell på etablering av andre battericellefabrikker. For Freyr er det en trygghet i å ha solide konsulentbedrifter med seg i prosessen, avslutter Einar Kilde i Freyr.