Astronautdrømmen kan gå i oppfyllelse. Søknadsfrist er 18. juni. (Illustrasjonsbilde Rawpixel)

Har du lyst til å bli astronaut?

Har du noen gang vurdert å bli astronaut? Fredag 18. juni er fristen for å søke om å bli astronaut i ESA, Europas romfartsorganisasjon.

Fredag 18. juni går fristen ut for å søke om å bli astronaut i ESA, Europas romorganisasjon. Dersom du når opp i konkurransen, blir du første nordmann i rommet.

– Rådgivende ingeniører sitter på ledende kompetanse innen forsking og teknologiutvikling som vil være svært verdifullt for ESA når de søker etter astronaut-kandidater. Her har vi mye å bidra med, og om en av våre medarbeidere eller bransjekollegaer når opp i denne konkurransen, vil det bidra til å sette bransjen på kartet og styrke interessen for ingeniør-, teknologi- og arkitekturfag, i alt fra barneskole til høyskoler og universiteter. Det er også veldig positivt at mangfold og representasjon av alle deler i samfunnet skal tillegges stort fokus i søknadsprosessen. Fra Norconsult sin side oppfordrer vi både egne medarbeidere, bransjekollegaer og andre som er interessert i dette til å søke, sier konsernsjef Egil Hogna i Norconsult.

Han får støtte av daglig leder i bransjeorganisasjonen RIF (Rådgivende Ingeniørers Forening), Liv Kari Skudal Hansteen:

– Dette er en kjempespennende mulighet for norske ingeniører som har interesse av å utforske rommet. Hvis ingeniører fra RIF-bedriftene blir valgt ut til å bli astronaut, vil dette gi en unik mulighet til å sette et fotavtrykk - ikke bare for BAE-næringen, men også for Norge. Det handler å vise hvilke kompetansenasjon Norge er innen ingeniørfagene og teknologi, sier Skudal Hansteen.

Arbeidssted månen?

For første gang på over et tiår søker European Space Agency (ESA) etter nye astronauter. Ingen fra Norge har så langt klart å nå helt til topps. Nå er det nye muligheter for at en norsk søker kan kapre en av verdens mest spesielle jobber. Arbeidssted kan bli den internasjonale romstasjonen, en ny romstasjon rundt månen og selve månen.

Mer informasjon finner du her: https://www.romsenter.no/no/Aktuelt/Siste-nytt/Til-deg-som-vil-bli-astronaut

Komplett info om opptaket på ESAs sider finner du her: https://www.esa.int/About_Us/Careers_at_ESA/ESA_Astronaut_Selection

Om astronautopptaket på norsk: https://www.romsenter.no/no/Aktuelt/Astronautopptak

  • Kjetil Ekkeren

    Senior kommunikasjonsrådgiver

  • Kontakt oss