Bente Gjerstad (t.v.) og Bård Hernes er med på honninghøsting på taket av Norconsults hovedkontor i Sandvika. (Foto: Norconsult)

Høstet honning fra 150 000 bier i Sandvika

Tidligere i høst sto en profesjonell birøkter for høsting av honningproduksjonen fra rundt 150 000 bier på taket av Norconsults hovedkontor i Sandvika. De to bikubene som har huset biene, er Norconsult sitt lille bidrag for å opprettholde bestanden av de viktige biene - og være en del av et bærekraftig bymiljø i Sandvika.

I nærmiljøet i Sandvika er det mange trær og blomster som det er tydelig at biene liker. Da bikubene ble plassert på taket våren 2020 huset de 40 000 bier. Nå har antallet vokst til ca. 150 000.

– Et lite, men viktig bidrag

For Norconsult er bærekraft ett av tre strategiske hovedområder, i tillegg til samarbeid og digitalisering. Selskapets viktigste bidrag for å bidra til å redusere klimafotavtrykket er gjennom de rådene som medarbeiderne gir til kundene, men Norconsult ønsker også å bidra lokalt og i det små.

– Det viktigste vi gjør på bærekraftsområdet er å gi gode råd slik at våre kunder kan redusere klimautslippene i prosjektene, men det er også viktig for oss å gjøre tiltak internt. I byutviklingsprosjekter har vi fokus på å bidra til grønne bymiljøer, og ved å ha bikuber på taket ved vårt eget hovedkontor, bidrar vi til et litt grønnere og mer bærekraftig Sandvika, sier bærekraftsdirektør Bente Gjerstad i Norconsult.

Både Gjerstad og konserndirektør Bård Hernes bidro under høstingen av Norconsult-honning i Sandvika, og for begge var det en litt annerledes dag på jobben.

– Dette var interessant. Det er fascinerende å se på nært hold hvordan biene opererer og produserer. Nå som denne honningen er høstet og klar, ønsker vi at våre ansatte her i Sandvika skal få nyte smaken av egenprodusert honning, sier Bård Hernes, konserndirektør Hovedkontor i Norconsult.

Alexander Du Rietz er sertifisert birøkter, og sørget for at høstingen foregikk på riktig måte. Han anslår at honningproduksjonen så langt utgjør opp mot 100 kg.