Høyt aktivitetsnivå for Norconsult på Sørlandet. F.v.: Janicke Garmann, Per Kristian Jacobsen og Camilla Espedalen.

Høyt aktivitetsnivå for Norconsult på Sørlandet

Fra å ha vært lite kjent i Kristiansand-området har Norconsult jobbet seg opp til å bli en betydelig aktør. Selskapet har nå et rekordhøyt aktivitetsnivå i Agderfylkene. Nylig arrangerte Norconsult frokostmøte for kunder og samarbeidspartnere.

Norconsult har gradvis bygget seg opp til å til å bli en av de viktigste aktørene innen samfunnsplanlegging og prosjektering i den sørlige landsdelen. Nylig inviterte derfor Norconsult til et frokostmøte for å gi kunder og interesserte dypere innsikt i den kompetansen selskapet legger inn viktige utbyggingsprosjekter i området.

– Det er første gangen vi i Norconsult har et arrangement av denne typen i Kristiansand. Etter å ha vært i en utfordrerposisjon over lang tid har vi bygget oss opp som en aktør å regne med. Det merker konkurrentene, og kundene nyter godt av det, påpekte konserndirektør Janicke Garmann.

Stor aktivitet

Kontorleder i Kristiansand, Camilla Espedalen ønsket velkommen før hun ga ordet til konsernsjef Per Kristian Jacobsen. Han viste til at det for tiden pågår flere store samferdselsprosjekter i Agder, og at Norconsult er den største aktøren på området.

– Selskapet er blant annet prekvalifisert på strekningene fra Kristiansand til Mandal, jobber med reguleringsplan for ny vei til Kjevik og kommunedelplan for E39 mellom Lyngdal og Sandnes. I tillegg er vi med på byggingen av E18 Tvedestrand – Arendal sammen med AF gruppen, der Nye Veier er byggherre, fortalte Jacobsen.

De store samferdselsprosjektene som Norconsult er involvert i trekker opp aktiviteten, men selskapet har også oppdrag for andre kunder som Kristiansand Havn, Agder Energi, Kristiansand kommune og jobber seg opp i entreprenørmarkedet.

Tverrfaglig og teknologiledende

Som Norges største tverrfaglig rådgiverbedrift har Norconsult muligheten til å trekke på et stort nettverk av ressurser og kompetanse fra kontorer spredd over både Norge og Norden. Det legges også merke til blant kundene.

– Det er en betryggende følelse å vite at enhver oppgave som dukker opp kan løses av Norconsult, fordi de har en sånn tverrfaglighet å vise til. På våre oppdrag har vi alltid Norconsult-rådgivere fra hele landet og vi vet at de løser selv den mest uvanlige oppgaven, fortalte Ole Kristian Albert fra Agder Energi.

Evne til å kunne hente inn de mest relevante ressursene til prosjekter lokalt har etter hvert blitt særlig relevant på prosjekter som krever avansert digitalkompetanse, som Virtual Reality og Gamification. Norconsult-rådgiver Thomas Fløien Angeltveit ga deltakerne et innblikk i hvordan teknologiutviklingen nå gjør det mulig å jobbe på helt nye måter i store prosjekter. Blant annet kan spillteknologi brukes til å skape virkelighetsnære simuleringer. Sammen med bruken av VR-briller lar dette kunder og brukere komme mye tettere på planene.

– Utviklingen innen samferdsel går veldig raskt, derfor er det gøy for oss i Norconsult å vise mer om hvordan heldigitale samferdselsprosjekter kan leveres, forklarte Angeltveit, som nylig representerte Norconsult på Autodesk University, verdens største BIM-konferanse. Angeltveit og teamet endte med en sterk tredjeplass i kategorien infrastruktur for sitt arbeid på Ulriken-prosjektet.