Innspilling av Prosjektkontoret om inneklima (innspilt før koronakrisen). F.v.: Hege Njå Bjørkmann, Thomas Fransrud, Arne Pihl Bordi og Christian Kamhaug. (Foto: Norconsult)

Inneklima er tema i tredje episode av Prosjektkontoret

De siste ukene har mange av oss vært mer inne enn vi pleier, og kanskje har vi kjent litt ekstra på luftkvaliteten på hjemmekontoret? I den tredje episoden av Norconsults podcast Prosjektkontoret snakker vi om inneklima.

Vi gjør oppmerksom på at denne episoden ble spilt inn før koronautbruddet i Norge.

Inneklima i både boliger og kontorbygg har fått større oppmerksomhet de siste årene, og har blitt en viktig del av VVS-faget. Nye myndighetskrav til temperatur og lufting i bygg, sammen med mulighetene som ligger i ny teknologi, gjør inneklima til et spennende og viktig tema når nye bygg skal prosjekteres og eldre bygg rehabiliteres.

I den tredje episoden av Prosjektkontoret snakker vi med Norconsults kanskje fremste ekspert på inneklima, Arne Pihl Bordi, og med Thomas Fransrud fra NemiTek, bransjeorganisasjonen for energi- og miljøteknikk i bygg. Temaer som dekkes er ventilasjonshistorikk, inneklima på jobben, hvorvidt klimaet utendørs påvirker inneklimaet og om det virkelig hjelper med dingser som hevdes å gjøre inneklimaet bedre.

– Inneklima er noe vi alle har en mening om, men de færreste av oss har god nok forståelse for mekanismene som ligger bak. Med hjelp av Arne og Thomas, får vi som ikke jobber med inneklima til vanlig et veldig godt innblikk i avveininger og dilemmaer som gjør seg gjeldende når moderne bygg skal prosjekteres, sier Hege Njå Bjørkmann, leder for marked og kommunikasjon i Norconsult.

I studio møter du i denne episoden Arne Pihl Bordi, Thomas Fransrud, Hege Njå Bjørkmann og Christian Kamhaug. Temamusikken er ved Thomas Wøhni, akustiker i Norconsult.

Link til episoden: https://shows.acast.com/prosjektkontoret/episodes/inneklima

Flere episoder av Prosjektkontoret tilgjengelig

Om du ønsker mer innhold fra Norconsult, anbefaler vi at du laster de de to foregående episodene av Prosjektkontoret som tar for seg Trysfjordbrua og Vamma 12. Podcastene er tilgjengelig i de aller fleste podcastspillere.