Illustrasjon fra svømmehallen ved Skolen på Hannemanns Allé, som Nordic Office of Architecture nå realiserer for Byggeri København.
Illustrasjon fra svømmehallen ved Skolen på Hannemanns Allé, som Nordic Office of Architecture nå realiserer for Byggeri København.

Københavns Kommune valgte Nordic Office of Architecture som totalrådgiver

Nordic Office of Architecture er valgt som arkitekt og totalrådgiver for ny svømmehall og nytt botilbud på Beauvaisgrunden.

Det er Københavns Kommune som står bak realisering av prosjektet på Beauvaisgrunden, som omfatter ny svømmehall og nytt botilbud.

Nordic Office of Architecture Danmark A/S, et heleid datterselskap av Norconsult ASA, er tildelt oppdraget som arkitekt og totalrådgiver for prosjektet i den danske hovedstaden. Nordics andel av prosjektet er på cirka 50 millioner norske kroner.

Beriker området

«Etter en vellykket anbudsprosess har vi nå valgt totalrådgiver for prosjektet. Vinneren av anbudet er et erfarent team, ledet av Nordic Office of Architecture som totalrådgiver. Vi ser frem til videre samarbeid med dem, og til sammen å skape et helt unikt bygg med et botilbud på toppen av en svømmehall. Prosjektet vil utvilsomt forvandle området og berike det med en svømmehall samt et pusterom for lokalbefolkningen,» skriver Københavns Kommune i en pressemelding.

Beauvaisområdet huset tidligere Beauvais-fabrikker, og tomten transformeres nå til et nytt byområde i tre byggetrinn. Nordic Office of Architecture har tidligere realisert 69 offentlige utleieboliger med prosjektnavnet «high five» som første trinn i utbyggingen. “High five”-prosjektet er utviklet i samarbeid med boligselskapet Lejerbo.

Tett samarbeid

Prosjektet med ny svømmehall og nytt botilbud skal utvikles i tett samarbeid med Københavns Kommune. Dette gir Nordic en god mulighet til å påvirke bærekraftige valg og løsninger allerede fra oppstarten av prosjektet, ved hjelp av prioriterings- og designverktøy.

– Vi er stolte over at Københavns Kommune har gitt oss denne viktige oppgaven. Vi ser frem til å trekke vår kompetanse innen både svømmehall- og boligbygging inn i prosessen, og skape et innbydende og velfungerende bygg for innbyggerne i København, sier Thomas Bolding Rasmussen, konserndirektør Danmark i Norconsult.

Afry, OBH, Teknologisk Institut og D+O er med som underrådgivere på prosjektet.

For ytterligere informasjon:

Henrik Charlesen, kommunikasjonsrådgiver i Norconsult, tlf. +4792636088, henrik.charlesen@norconsult.com

Om Norconsult

Norconsult er et ledende nordisk rådgiverselskap. Vi kombinerer ingeniørfag med arkitektur og digital kompetanse, på tvers av små og store prosjekter i privat og offentlig sektor, innen infrastruktur, energi og industri, bygg, eiendom og arkitektur. Med hovedkontor i Sandvika i Norge og om lag 6 000 medarbeidere fordelt på over 130 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Island, Polen og Finland, kombinerer vi tverrfaglig kompetanse med lokal tilstedeværelse. (Tall pr. andre kvartal 2023)