Norconsult_LB Consult

LB Consult blir en del av Norconsult

Ingeniørselskapet LB Consult blir en del av Norconsult. Oppkjøpet styrker selskapets geografiske tilstedeværelse i Danmark med rundt 50 nye medarbeidere og kompetanse som har tydelige synergier til virksomheten.

Norconsult kjøper det danske rådgivningsselskapet LB Consult. Med oppkjøpet styrker Norconsult sin kompetanse på rådgivende ingeniørtjenester innen bygg og eiendom, og nærhet til kunder i Øst- og Sydjylland.

Totalt blir rundt 50 nye medarbeidere fordelt på kontorer i Aarhus, Kolding og Grenå en del av Norconsult, som nå vokser til 500 medarbeidere i Danmark.

– Oppkjøpet av LB Consult er i tråd med Norconsults strategi om å befeste en sterkere og mer balansert posisjon i Norden, hvilket inkluderer vekst i Danmark hvor vi fortsetter den gode utviklingen. LB Consult forsterker først og fremst Norconsults posisjon innen bygg og eiendom i det danske markedet, og vi ser frem til å ta imot 50 nye medarbeidere til et selskap som utvikler den beste kompetansen, jobber for en sterk kultur og lokal tilstedeværelse, sier Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult.

Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult.

Tettere på kunden

Administrerende direktør i Norconsult Danmark, Thomas Bolding Rasmussen, ser frem til å ønske nye, dyktige medarbeidere velkommen, noe som gir Norconsult mulighet til å komme tettere på kundene geografisk og i rådgivningen.

– Vi er svært glade for å kunne ønske alle LB Consults medarbeidere velkommen til Norconsult. De har svært høy faglig kompetanse og en sterk kultur med nærhet til kundene som passer perfekt hos oss. Vi kommer samtidig tettere på våre kunder med nye kontorer i Jylland, i tillegg styrker vi vår kompetanse som rådgivere innenfor bygg og eiendom. Jeg er overbevist om at oppkjøpet vil være en stor fordel både for medarbeiderne og virksomheten, sier Thomas Bolding Rasmussen.

Også LB Consult er glade for å bli en del av Norconsult. Ifølge Lars Bager, som er gründer og administrerende direktør i selskapet, vil medarbeidernes utvikling styrkes når de blir en del av en større virksomhet som Norconsult hvor det er rom for tverrfaglig samarbeid.

– Det er fantastisk for LB Consult og alle mine kollegaer at vi nå blir en del av Norconsult, der vi kan fortsette den reisen vi har vært med på i over 30 år. For medarbeiderne åpner det seg unike utviklingsmuligheter fordi faglig utvikling er noe Norconsult legger stor vekt på. Jeg er overbevist om at vi alle går en spennende tid i møte der vi fortsatt skal jobbe med spennende oppgaver for privat og offentlig sektor. Vi vil nå kunne tilby våre kunder og samarbeidspartnere flere spesialiserte rådgivningstjenester, samtidig som de kan være trygge på at vi fremdeles er proaktive og skaper merverdi, sier Lars Bager.

Seks oppkjøp på seks år

LB Consult er det sjette oppkjøpet for Norconsult i Danmark siden 2017, der virksomheten i denne perioden har gått fra 60 til 500 medarbeidere.

Investeringen skal, ifølge Thomas Bolding Rasmussen, bidra til å sikre videre vekst, skape synergier og styrke den faglige kompetansen i organisasjonen.

– Det er høy etterspørsel etter våre tjenester, derfor ser vi fremdeles muligheter til å styrke oss gjennom oppkjøp. Vi tror vi oppnår best resultater når vi har mange strenger å spille på og jobber på tvers, da kan vi tilby kundene den beste rådgivningen i markedet. Bygg og eiendom er komplekst, derfor er utvikling og tverrfaglig samarbeid helt avgjørende, sier Thomas Bolding Rasmussen.

LB Consult fortsetter foreløpig med samme navn, men vil på sikt endre navn til Norconsult.

I Norconsult utvikler vi morgendagens samfunn ved å kombinere ingeniørfag, arkitektur og digital kompetanse. Vi har en helhetlig tilnærming med utgangspunkt i lokal tilstedeværelse, tverrfaglig kompetanse og samarbeid. Gjennom nyskaping og innovasjon, og med formålet «Hver dag forbedrer vi hverdagen», søker vi stadig etter mer bærekraftige, effektive og samfunnsnyttige løsninger. Vi er et medarbeidereid rådgiverselskap, og våre 5 100 medarbeidere er fordelt på rundt 130 kontorer, hovedsakelig i Norden. Hvert år løser vi tusenvis av små og store oppdrag for private og offentlige kunder, innen blant annet bygg og eiendom, samferdsel, arkitektur, fornybar energi, vann og avløp, industri, sikkerhet, miljø og IT. (Tall per 20.11.2021)