Norconsult åpner kontor i Rosendal. F.v.: Sigurd Guddal, Stephanie Gjelseth, avdelingsleder Hardanger, Ivar Tveito Eidnes og kontorleder Hardanger-Voss, Endre Lægreid. (Foto: Grenda/ Håvard Sætrevik)

Norconsult åpner nytt kontor i Rosendal

Norconsult har ambisjoner om å vokse i Kvinnherad. Nå har selskapet åpnet et nytt avdelingskontor i tettstedet Rosendal i Kvinnherad kommune, Vestland fylke.

– Kvinnherad er et spennende marked, og vi har mange oppdrag her i kommunen. Satsingen har i første omgang startet med to sivilingeniører, men vi har ambisjon om å ansette flere, sier Endre Lægreid, kontorleder for regionen Hardanger-Voss i Norconsult, i et intervju med lokalavisen Grenda.

Lokalt har selskapet blant annet rammeavtale med Kvinnherad kommune innen flere fagområder.

– Vi har en strategi om å være representert lokalt, noe som har ført til at Norgeskartet er jevnt pepret med Norconsult-kontor, også på flere mindre steder, forklarer Lægreid.

Slipper pendlervei

De to sivilingeniørene ved det nyopprettede Rosendalkontoret er glad for at det finnes spennende arbeidsplasser lokalt, slik at de slipper lang pendlervei til jobb.

– Etter at jeg fikk barn har jeg gått ned fra full til 80 prosent stilling for å få hverdagen til å gå opp. Når jeg nå får kontor her i Rosendal, slipper jeg å pendle, og kan gå opp igjen til full stilling, sier sivilingeniør Stephanie Gjelseth.

Gjelseths kollega, Sigurd Guddal, jobbet i Norconsult i tre år, før han byttet til et annet selskap for halvannet år siden for å slippe å pendle. Nå er han tilbake i Norconsult, og er fornøyd med å ha kontorplass like ved der han bor.

Første nasjonale rådgiver i Kvinnherad

Norconsult er den første av de nasjonale, store tverrfaglige rådgivermiljøene som etablerer seg i Kvinnherad. De ansatte er involvert i alt fra store, tverrfaglige prosjekter, til små lokale. Ifølge Lægreid setter mange kunder pris på at Norconsult er lokalt til stede og kjenner lokale personer og forhold, samtidig som de gjennom selskapet har tilgang på spisskompetanse innen alle fagfelt.

– Alle ønsker jo at ungdommene reiser ut og får en utdannelse, og at de kommer tilbake og bidrar igjen. Guddal og Gjelseth er to sterke lokale ressurser, og dette er en spennende forbedring av deres hverdag, med kortere arbeidsvei. Vi tenker større, og det å utvide er alltid interessant for oss dersom vi får tilgang på de rette fagressursene. Vårt mål er å bygge opp et solid miljø rundt Guddal og Gjelseth og trekke kompetanse til kommunen, avslutter Lægreid.