På offisiell åpning av Norconsults nye kontorlokaler i Telegrafen: (F.v.) Kate Holm, Bård S. Hernes og Janne Walker Ørka. (Foto: Norconsult)

Norconsult åpnet kontor i Telegrafen i Oslo sentrum

I slutten av september flyttet i overkant av 70 medarbeidere fra Norconsults miljø innen plan, arkitektur og landskap inn i nyoppussede kontorlokaler i Telegrafen i Kongens gate i Oslo. Grunnet hensyn til Covid-19 og smittevern var den offisielle åpningen kun for medarbeiderne som har fått kontorplass i bygget, men selskapet ser frem til besøk fra både kunder og samarbeidspartnere i de nye lokalene.

– Vi har jobbet med dette i to år, så det å endelig være i hus og vise alle medarbeiderne som skal jobbe her hvordan vi har utformet dette, er en stor glede, sier Kate Holm, avdelingsleder for arkitektur i Norconsult, og primus motor for innflyttingsprosjektet.

Historisk og moderne arkitektur

Medarbeidere fra arkitektmiljøet i Norconsult har jobbet med utformingen av 7. og 8. etasje, som selskapet nå disponerer i Telegrafen.

– Dette er et historisk bygg som oser av kvalitet og spennende arkitektur. I prosessen med oppussingen har vi vært opptatt av hvordan vi kan bringe det moderne inn i det verneverdige. Resultatet har blitt en arbeidsplass preget av mye lys og luft med innslag av elementer som gir en viktig honnør til det opprinnelige Telegrafen, sier Holm.

Nærhet til kunder og prosjekter

Konserndirektør for Norconsults hovedkontor, Bård S. Hernes, peker på viktigheten for Norconsult av å være til stede i bykjernen og de områdene der selskapet jobber med arkitektur, byutvikling og grønn mobilitet.

– I Norconsult er vi opptatt av at omgivelsene våre skal være med på å skape god arkitektur og grønn byutvikling. Med kontorlokaler midt i Oslo sentrum er vi tett på der det skjer, og vi får en bedre nærhet til mange av våre kunder og samarbeidspartnere, sier Hernes.

Kraftsenter for arkitektur og bærekraftig byutvikling

Tidligere i høst flyttet Nordic – Office of Architecture inn i 3. og 4. etasje i det samme bygget. Telegrafen har nå blitt et kraftsenter for arkitektur og bærekraftig byutvikling.

– Med både Norconsult og Nordic sittende sammen midt i Oslo sentrum har vi samlet noen av Norges fremste arkitektur- og byutviklingsmiljøer. Disse vil være en viktig part i planleggingen av fremtidens bygg og byer med vekt på bærekraft og grønn mobilitet, avslutter Hernes.