Det er stor interesse blant studentene ved NTNU for Norconsults "De 100 utvalgte". (Foto: Spætt film)

Norconsult ansetter 100 studenter

Norges største rådgiverbedrift skal bli enda større. Norconsult er på jakt etter «De 100 utvalgte» - 100 nyutdannede studenter med en helt spesiell kompetanse. Selskapet bruker nye metoder for å rekruttere de beste.

Med over 3 000 medarbeidere på verdensbasis, hvorav 2 200 i Norge, skal Norconsult fortsette å vokse. I løpet av 2017 skal landets største tverrfaglige rådgiverbedrift ansette 100 nyutdannede studenter. Totalt for året vil selskapet vokse med 200 nyansatte, både seniorer og nyutdannede. Norconsult er på jakt etter ny kompetanse blant studentene, og bruker videointervju for å finne de beste kandidatene.

– Som et ledd i Norconsults strategiperiode, der kunde og marked står helt sentralt, leter vi i rekrutteringen etter profiler som er gode til å presentere budskap, og som evner å jobbe med kunderelasjoner og salg, sier Per Kristian Jacobsen, konsernsjef i Norconsult.

Norconsult bruker videointervjuer for å rekruttere de beste studentene

Som et virkemiddel i å tiltrekke seg de beste profilene bruker selskapet videointervjuer. På NTNU i Trondheim har Norconsult plassert en seks kvadratmeter stor, blå boks. Inne i boksen er det montert et kamera slik at studentene kan spille inn en film av seg selv der de besvarer tre spørsmål. Filmene blir vurdert i tillegg til ordinær søknad og CV. Kampanjen er landsdekkende, og studenter ved andre utdanningsinstitusjoner enn NTNU kan sende inn film, CV og søknad gjennom andre kanaler.

– Når vi skal ansette 200 nye medarbeidere i 2017, sier det seg selv at Employer Branding er svært viktig for Norconsult. Vi har derfor en ressurs som er dedikert til å jobbe strategisk på dette området, og koordinere det viktige arbeidet med å sikre bredest mulig oppmerksomhet rundt Norconsult blant de kandidatene vi ønsker å nå, sier Fride A. Hærem, konserndirektør for stab i Norconsult.

I filmen skal man svare på tre spørsmål. Disse skal gjøre Norconsult bedre kjent med søkerne, og samtidig gi søkerne en mulighet til å vise hvem de er. Boksen vil stå på NTNU Gløshaugen i uke 43, og vil forhåpentligvis oppleves som en spennende og utradisjonell måte å søke jobb på.

Hvem de 100 utvalgte blir, gjenstår å se.

  • Hege Njå Bjørkmann

    EVP Communication and brand

  • Kontakt oss