Marianne Kastberg Hvilshøj (Jord & Mljø), Charlotte Juhl Søegaard (Jord & Mljø), Lasse Hundborg (Norconsult), Jacob Ilsøe (Norconsult) og Anders Søvsø (Jord & Mljø)

Norconsult Danmark overtar geotekniske og miljøtekniske spesialister

Norconsult Danmark overtar selskapene Jord & Miljø A/S og Jord & Teknik A/S. Dette er to selskaper som er eksperter på jordbunns- og miljøundersøkelser innenfor bygg- og anleggssektoren. Overtagelsen er i tråd med Norconsult Danmarks vekstplaner og gir selskapet ny kompetanse som vil styrke hele virksomheten.

Norconsult Danmark fortsetter sin konsolidering i byggebransjen. Med overtagelsen av det rådgivende ingeniørselskapet Jord & Miljø og søsterselskapet Jord & Teknikk, blir 55 nye medarbeidere med spisskompetanse innen miljø- og jordundersøkelser en del av Norconsult Danmark. Norconsult Danmark vil etter dette ha ca. 450 medarbeidere.

Overtakelsen åpner et helt nytt forretningsområde for Norconsult Danmark. Det gjør at selskapet kan tilby byggebransjen et bredere spekter av arkitektur- og ingeniørfaglige rådgivningstjenester.

– Med overtagelsen spisser vi oss på nye områder. Vi har tidligere erfart at det skaper gode resultater, positive synergier og bidrar til økonomisk vekst, sier konserndirektør i Norconsult Danmark, Thomas Bolding Rasmussen. Han er svært fornøyd med å få Jord & Miljø og Jord & Teknikk med på laget.

– De holder et høyt faglig nivå på et område der vi tidligere har måttet hente kompetanse utenfra. Nå vil vi selv kunne tilby rådgivning og analyser som kommer i forkant av ethvert byggeprosjekt. Dette er tjenester som er veldig etterspurt blant våre kunder. De kan nå se frem til en mer effektiv prosess og et enda bedre sluttresultat, sier han.

Femte overtagelse på fem år

Overtagelsen er den femte i rekken for Norconsult Danmark siden 2017. Norconsults danske virksomhet har i løpet av disse fem årene vokst fra 60 til nå 450 medarbeidere.

Anders Søvsø, adm. direktør i Jord & Miljø og Jord & Teknik, er svært fornøyd med sammenslåingen med Norconsult i Danmark:

– For oss er det et naturlig neste steg å bli en del av Norconsult og inngå i et tverrfaglig samarbeide, hvor vi kan bidra med vår spisskompetanse. Dessuten deler vi Norconsults verdier og setter pris på at vi ikke bare blir et tannhjul i et stort maskineri. Vi kan drive vår forretning videre i et større fellesskap, sier han.

– Muligheten for samarbeid på tvers av team og funksjoner vil komme alle parter til gode. Vi gleder oss også til de faglige- og karrieremessige utviklingsmuligheter som våre medarbeidere kan se frem til ved å bli en del av et større selskap.

De to selskapene vil til å begynne med hete Norconsult Jord & Miljø og Norconsult Jord & Teknik. Med tiden vil de bli fullt integrert under navnet Norconsult.

Norconsult i Danmark

Etter overtagelsen av Jord & Miljø og Jord & Teknik har selskapet 450 medarbeidere innen bygg, anlegg og Life science. Virksomheten har hovedkontor i Herlev og kontorer i København, Kalundborg, Aarhus, Aalborg, Viborg og Ballerup. Norconsult bred kompetanse på mange områder, noe som gjør virksomheten i stand til å yte profesjonell rådgivning både til bygg- og eiendomsbransjen og industrien.

Norconsult konsern

Norconsult er et rådgiverselskap med 5 100 medarbeidere fordelt på rundt 130 kontorer, hovedsakelig i Norden. Virksomheten utfører hvert år et stort antall oppdrag for private og offentlige kunder, innen bygg og eiendom, samferdsel, fornybar energi, vann og avløp, industri, miljø, sikkerhet, arkitektur, plan og IT. Norconsult er eid av medarbeiderne.

Jord & Miljø og Jord & Teknikk

Siden starten i 1990 har Jord & Miljø og Jord & Teknikk hatt en positiv utvikling, og er i dag solid forankret i byggebransjen. Virksomhetene løser oppgaver innenfor det geotekniske og miljøtekniske område. Oppgavene gjennomføres hovedsakelig for private byggherrer.

  • Hege Njå Bjørkmann

    EVP Communication and brand

  • Kontakt oss