Universum Professional Survey 2021_Norconsult nr 2.jpg
Norconsult på andre plass i Universum Professional Survey 2021. Malin Eriksen (t.v) og Marthe Haugen Stranden.

Norconsult er Norges nest mest attraktive arbeidsgiver for ingeniører

Norconsult er for andre året på rad kåret til Norges nest mest attraktive arbeidsgiver for yrkesaktive ingeniører.

Norconsult er for andre året på rad kåret til Norges nest mest attraktive arbeidsgiver for yrkesaktive ingeniører. Selskapet er også rangert som bransjeleder i kategorien “rådgivende ingeniør”. Det kommer frem i den prestisjetunge undersøkelsen Universum Professional Survey.

Hvert år kårer Universum Norges mest attraktive arbeidsgivere blant yrkesaktive personer som har høyere utdanning innen kategoriene “økonomi”, “ingeniør” og “IT”. I 2021 har i overkant av 10 000 personer sagt sin mening og rangert sine drømmearbeidsgivere. Equinor, Norconsult og Multiconsult er ingeniørene sine topp tre arbeidsgivere.

Sterk posisjon

Norconsult beholder sin posisjon som nummer to i kategorien “ingeniør”. Inne på topp 10-listen finner vi flere selskap fra samme bransje, med Multiconsult som nummer tre og Sweco på syvende plass. Dette vitner om at den rådgivende ingeniørbransjen er meget attraktiv for yrkesaktive ingeniører.

– Det er gledelig at Norconsult og bransjen som helhet har en så sterk posisjon i en yrkesgruppe som er veldig attraktiv for oss. Rådgiverbransjen er i en enorm utvikling, og bidrar til å drive hele byggenæringen fremover med sin satsing på bruk av ny teknologi og nye samarbeidsformer i prosjektene, sier konsernsjef i Norconsult, Egil Hogna.

– Hvert år rekrutterer Norconsult flere hundre nye medarbeidere. For å få tak i de beste må vi kunne tilby de mest spennende prosjektene og utfordrende problemstillingene. Det er viktig for oss å synliggjøre at man i Norconsult har mulighet til å påvirke en bransje i stadig utvikling. Vi ser at dette, kombinert med økt fokus på bærekraft i prosjektene, digitalisering og nye måter å tenke løsninger på, synes å være attraktivt for potensielle nye medarbeidere, sier Hogna.

Rådgiverne

I høst lanserte Norconsult «Rådgiverne», en egen realityserie der man får innblikk i ni medarbeideres hverdag i Norconsult.

– Mange er nysgjerrige på hva en rådgiver faktisk gjør. Selv om man kjenner til bransjen, vet man kanskje ikke hvilke typer arbeidsoppgaver eller prosjekter man kan jobbe med i Norconsult. «Rådgiverne» har vært en unik mulighet for å vise nettopp dette. I tillegg har vi fått gitt et innblikk i hvordan Norconsult er på innsiden. Gjennom serien har man fått mulighet til å bli litt bedre kjent med noen av de som jobber her, med arbeidsmiljøet og med ulike fagområder og arbeidsoppgaver. Dette er spørsmål man ofte sitter med når man skal søke ny jobb, og som kan være vanskelig å lese ut fra en stillingsannonse eller informasjon på bedriftens websider, sier Janicke P. Garmann, konserndirektør for bærekraft og stab.