Fra venstre: Gry Larsen, Care, Per Kristian Jacobsen, Norconsult og Vibecke Østby, Care. Foto: Norconsult

Norconsult feirer 90 år og gir tilbake

Norconsult fyller 90 år i 2019 og det feirer selskapet med å gi tilbake til samfunnet ved å støtte årets TV-aksjon med 1 million kroner. Organisasjonen som har årets TV-aksjon er Care, og formålet er kvinners rettigheter.

Verdens største dugnad

TV-aksjonen på NRK er verdens største innsamlingsaksjon, og har blitt arrangert en søndag i oktober hvert år siden 1974. Over 7 000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100 000 bøssebærere som hvert år besøker samtlige av Norges 2,3 millioner hjem. TV-aksjonen, som i år går til organisasjonen CARE, går av stabelen 20. oktober.

Nå er det hennes tur

CARE er en global bistandsorganisasjon som jobber for kvinners rettigheter, og er formålet for årets TV-aksjon under navnet «Nå er det hennes tur». CARE jobber etter tre tiltak som går på kvinners muligheter til å skape sin egen arbeidsplass, delta i låne- og sparegrupper, rett til å bestemme over egen kropp og rett til å delta i beslutninger som angår kvinner selv. Totalt skal årets TV-aksjon og CARE hjelpe over 400 000 kvinner i ni land. Disse er Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

- Innertier

Tidligere i år ble det besluttet å oppdatere Norconsults strategi for sosialt ansvar, ved å inkludere en fjerde stolpe for likestilling og mangfold.

- I sammenheng med at vi nylig har oppdatert strategi for sosialt ansvar, var det innertier for vår del da vi fant ut at CARE var årets formål til TV-aksjonen. Med budskapet «Nå er det hennes tur», får vi virkelig vist engasjement for likestilling og mangfold, sier stabsdirektør Fride A. Hærem.

- Norconsult som selskap er stolte av å kunne være med på verdens største dugnad, og syns det er flott at våre medarbeidere også kan engasjere seg ved å enten bidra som bøssebærer, delta i næringslivsdugnader eller gi penger via vår egen Vipps-aksjon, sier Hærem.

– Tusen, tusen takk!

Generalsekretær Gry Larsen i Care og prosjektleder for TV-aksjonen i NRK, Vibecke Østby, mottok det gledelige budskapet under et allmøte hos Norconsult fredag.

– Dette var en fantastisk måte å starte dagen på og det er så bra at næringslivet bidrar på denne måten, sa Vibecke Østby.

En viktig grunn til at Care setter søkelyset på kvinner, er at det har vist seg å være en effektiv måte å redusere fattigdom på.

- Dette er verdens største dugnad. TV-aksjonen gir oss muligheten til å fortelle om Cares arbeid, og aller viktigst gir det oss muligheten til å hjelpe enda flere kvinner og dermed også redusere fattigdommen i verden. Gaven fra dere bidrar til dette, så tusen, tusen takk, sa Gry Larsen i Care.

Likestilling og mangfold i Norconsult

Norconsults strategi for sosialt ansvar ble lansert i 2013, bestående av de tre stolpene kompetanse, barn og ungdom og lokal støttespiller. Med bakgrunn i ny strategiperiode ble det nylig besluttet å inkludere en fjerde stolpe; Likestilling og mangfold. Innen sosialt ansvar er selskapets samarbeidspartnere per 2019 Ingeniører uten grenser (IUG), MOT, Norges Realfagsgymnas og Team Norconsult. I tillegg støtter Norconsult mange lokale formål rundt om i Norge.