Aina Maria Dokken fra ECT og Gro Midthaug fra Luminator. Foto: Kristian Fjeldstad, Lyskultur

Norconsult gratulerer ECT med prestisjepris for beste lysdesign

I går vant ECT, med lysdesigner Aina Maria Dokken i spissen, Norsk Lyspris 2019 for beste spesialdesignet produkt til prosjekt med svømmehallen i Ulstein Arena. ECT blir en del av Norconsult høsten 2019.

Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelsen for lysdesign og belysningsprodukter i Norge, og deles ut årlig i regi av den ideelle organisasjonen Lyskultur.

Vinnerne av Norsk Lyspris 2019 ble kåret under Lysets Dag foran en fullsatt sal på DOGA i Oslo. Vinnerne strekker seg fra Lindesnes til Ulsteinvik, fra lysdesign og produkter til lysinstallasjoner, fra anerkjente aktører til unge talenter.

I juryens begrunnelse trekkes blant annet følgende frem:

«I Ulstein arena får vi umiddelbart følelsen av å komme inn i et varmt rom hvor det handler om terapi og velvære. Tilpasningen omfatter endringer av armaturens optiske egenskaper slik at den både fungerer for belysning av treverket i svømmehallen og bassenget. Resultatet viser kunnskap om optikk, lysteknikk, formgiving og korrosjonsbestandighet».

ECT var i tillegg nominert for et prosjekt på Helsfyr stasjon.

Tidligere i høst ble det kjent at ECT, som er Norges største selvstendige rådgivende ingeniørselskap innen elektroteknikk, blir en del av Norconsult.

- Bakgrunnen for å gå sammen med ECT var å styrke Norconsult som Norges største og ledende tverrfaglige rådgiverselskap, og vi er sikre på at det kommer til å skje. Det er veldig stas å se at våre kommende kollegaer utmerker seg innen sine fagområder, sier Bård Hernes, konserndirektør for Hovedkontor i Norconsult.