Bård Hernes, konserndirektør Hovedkontor
Bård Hernes, konserndirektør Hovedkontor i Norconsult.

Norconsult kjøper aksjemajoriteten i eiendomsutviklerselskapet SQM AS

Norconsult Norge AS, et datterselskap av Norconsult ASA, blir majoritetseier i det Oslo-baserte prosjektledelses- og konsulentselskapet SQM AS.

SQM, som ble etablert i 2018 og teller syv ansatte, optimaliserer kundenes eiendomsportefølje og sikrer den beste kommersielle verdiutviklingen i alle faser av prosjektet. Selskapet tilbyr kommersielle eiendomsutviklingstjenester, fra rådgivning knyttet til kjøp av eiendom, via utvikling, finansiering og gjennomføring, til salg og forvaltning. SQM omsatte for 19 millioner kroner i 2022.

– Vi ser frem til å jobbe tett med SQM-teamet, kjent som en ledende prosjektutviklingspartner med en attraktiv kundebase med sterk og god historikk. At SQM tar totalansvar for hele verdikjeden gjør tjenestetilbudet deres unikt, og dette er et tilbud vi ønsker å utvikle og forsterke fremover, sier konserndirektør Hovedkontor i Norconsult, Bård Hernes.

Oppkjøpet forventes gjennomført i februar 2024. SQM vil fortsette som et eget selskap, og dra fordel av å være en del av et større fagmiljø.

For ytterligere informasjon:

Investorer: Dag Fladby (CFO) IR@norconsult.com                                                                

Media: Henrik Charlesen, Senior Communication Advisor, henrik.charlesen@norconsult.com

***

Om Norconsult

Norconsult er et ledende nordisk rådgiverselskap. Vi kombinerer ingeniørfag med arkitektur og digital kompetanse, på tvers av små og store prosjekter i privat og offentlig sektor, innen infrastruktur, energi og industri, bygg, eiendom og arkitektur. Med hovedkontor i Sandvika i Norge og om lag 6 200 medarbeidere fordelt på over 130 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Island, Polen og Finland, kombinerer vi tverrfaglig kompetanse med lokal tilstedeværelse. (Tall pr. tredje kvartal 2023)