Norconsult kjøper Kosbergs Arkitektkontor i Molde. F.v.: Ola Øvstedal Kosberg (daglig leder KA), Liv Kosberg (eier KA), Kjell Kosberg (eier og siv. arkitekt, KA), Jan Kåre Iversen (regiondirektør Midt, NO), Jo Sigurd Vold (kontorleder Molde, NO).

Norconsult kjøper Kosbergs Arkitektkontor AS i Molde

Norconsult kjøper Kosbergs Arkitektkontor AS i Molde, og styrker sin kompetanse innen arkitektur i Molderegionen. Kosbergs Arkitektkontor står bak landemerker som Scandic Seilet og Aker Stadion.

De to selskapene har hatt et tett og godt samarbeid på en lang rekke prosjekter tidligere, og ser nå frem til å videreføre det gode samarbeidet som ett selskap.

– Vi er utrolig glade for å få Kosbergs Arkitektkontors fremoverlente og dyktige medarbeidere med oss på laget. De vil komplettere og forsterke vårt kompetanseteam i Molde, og sammen kan vi tilby våre kunder enda mer helhetlige arkitektur- og rådgivningstjenester lokalt, sier Jo Sigurd Vold, kontorleder for Norconsult i Molde.

Landemerker på merittlisten

Kjell Kosberg opprettet Kosbergs Arkitektkontor i 1981, og hans kone Liv B. Brevik Kosberg har vært medeier og samarbeidspartner i selskapet siden 1986. I dag har selskapet åtte ansatte som sammen har løst prosjekter både lokalt og nasjonalt. Aller mest kjent er nok selskapet for å ha tegnet hotellet Scandic Seilet (tidl. Rica Seilet Hotel) og Aker stadion i Molde. Utover dette er Kosbergs Arkitektkontor særlig sterke innen arkitekturprosjektering av badeanlegg, kulturhus, skoler, boliger og næringsbygg. Både Sør Arena i Kristiansand, Moldebadet, Rauma kulturhus i Åndalsnes, Bekkevoll ungdomsskole i Molde, Norwegian Outlet i Vestby og Torgbygget / SAS-hotellet i Nydalen i Oslo er blant prosjekter selskapet har tegnet. Kosbergs Arkitektkontor AS er også langt fremme i bruk av ny teknologi i prosjektene og deler Norconsults høye ambisjoner om å være best i klassen på digitalisering og bærekraft.

Styrker sin slagkraft i markedet

Når Kosbergs Arkitektkontor nå blir en del av Norconsult, ser de frem til å styrke sin faglige tyngde, og få enda sterkere slagkraft i markedet, både lokalt, nasjonalt og regionalt.

– Etter en lang og spennende prosess, er vi nå stolte og glade over å komme inn i et faglig sterkt team i Norconsult og bli en del av landets største arkitektmiljø. Nå vil vi være i posisjon til å løse de virkelig store oppdragene på landsbasis, samtidig som vi fortsatt vil være sterkt til stede i lokalmarkedet, sier daglig leder Ola Ø. Kosberg.

Alle Kosbergs Arkitektkontors ansatte vil fortsette i stillingene sine når de 1. mars 2020 blir en integrert del av Norconsult. Alle medarbeidere i Molde vil ha samlokalisert kontorplass i Grandfjæra 24.