Vegard Jacobsen (t.v.), konserndirektør Norge Regioner i Norconsult, Arne Grim Maurstad, leder Norconsult Sunnmøre, Sindre Moldskred, daglig leder og eier i Moldskred AS og Helge Moldskred, ansatt og eier i Moldskred AS.

Norconsult kjøper Moldskred AS

Norconsult kjøper rådgivningsselskapet Moldskred AS. Alle de 19 ansatte blir med videre i Norconsult og transaksjonen styrker selskapets markedsandel innen industri og akvakultur på Nord-Vestlandet.

1. oktober blir Moldskred AS en del av Norconsult. Moldskred AS er et veletablert arkitekt- og ingeniørfirma som hovedsakelig opererer i Møre og Romsdal, og alle de 19 erfarne rådgiverne i selskapet blir med videre i Norconsult.

– Moldskred AS er blant landets mest erfarne rådgivere innen landbaserte akvakulturprosjekter, og Norconsult vil med dette styrke både kompetanse og kapasitet. Kjøpet av Moldskred AS vil styrke vår posisjon innen akvakultur og ytterligere bidra til at Norconsult kan tilby komplette rådgivertjenester i den næringen, sier Vegard Jacobsen, konserndirektør Norge Regioner.

Landbasert oppdrett

Moldskred AS er kjent for bred faglig kompetanse innen arkitektur, byggeteknisk prosjektering, byggeledelse, prosjektadministrasjon og ansvarlig søker.

Moldskred AS har blant annet vært underleverandør til Artec Aqua AS som prosjekterende for Salmon Evolution AS på deres landbaserte fiskeoppdrettsanlegg, et anlegg som er under utbygging på Indre Harøya i Hustadvika kommune. Her har Moldskred bistått med tjenester innenfor arkitektur, byggeteknikk, BIM-koordinering, og de har vært ansvarlig søker.

– Moldskred AS har gode relasjoner i akvakultursegmentet som vi søker å videreføre og utvikle slik at kundene våre kan føle seg trygg på at vi har nok ressurser og kompetanse til å supplere med spesialfag om kundene ønsker det. I tillegg vil det være behov for Norconsult å øke kapasiteten i regionen fremover, noe som også blir styrket i denne transaksjonen, sier Arne Grim Maurstad leder for Norconsult Sunnmøre.

Bred portefølje

I tillegg til akvakultur har Moldskred AS levert rådgivningstjenester til store prosjekter som for eksempel privatskoler, boliger og næringseiendom. Moldskred AS utfører også design og prosjektering av flytende betongkonstruksjoner for Ulstein Betong Marine AS.

– Norconsult ser frem til å få 19 nye og erfarne medarbeidere fra Moldskred AS med på laget. Vi vil da telle mer enn 90 medarbeidere på Sunnmøre og vil søke å samlokalisere oss så snart som mulig for å oppnå hurtig integrering, sier Arne Grim Maurstad.

– Vi ser at firmaet vårt er bedre tjent med å bli del av et større, mer robust miljø slik at vi til enhver tid kan tilby kundene våre nødvendige ressurser og kompetanse og også bidra med fagkompetanse Moldskred AS ikke har i dag. I Norconsult blir Moldskred AS en del av Norges ledende tverrfaglige prosjekteringsmiljø, sier daglig leder i Moldskred AS Sindre Moldskred.