Daglig leder Jonny Pedersen i Pecom (t.v.) og divisjonsdirektør Sten-Ole Nilsen i Norconsult

Norconsult kjøper Pecom og styrker seg innen fornybar energi

Norconsult kjøper konsulentselskapet Pecom AS i Sunnfjord og styrker seg med dette innen prosjektgjennomføring, prosjektledelse og fornybar energi.

Pecom er et ledende fagmiljø innen styring og ledelse av prosjekter innen fornybar energi. Selskapet innehar nøkkelroller i prosjekter og sørger for en profesjonell gjennomføring som sikrer verdiskapning og gjennomføring i henhold til budsjett, tidsfrister samt kvalitet- og HMS-mål. Pecom har ti ansatte, og hovedkontoret ligger i Fjaler kommune i Sunnfjord i Vestland fylke.

Pecom har en systematisk tilnærming til prosjektgjennomføring. Selskapet har utviklet og eier prosjekt- og kontraktstyringsverktøyet UnoSys, et system som underbygger og styrker prosess- og prosjektgjennomføringen.

- At vi nå blir en del av Norconsult gjør at vi får tilgang til en stor ressursbase og spesialkompetanse innen alle fagfelt. Sammen kan vi ta flere og større prosjekter og utvide til nye markedsområder som industri og vann og avløp, sier daglig leder i Pecom, Jonny Pedersen.

Det er allerede startet rekruttering av dyktige medarbeidere til denne satsingen, både i Sunnfjord og ved andre lokasjoner i Norge.

Norconsult og Pecom har over tid hatt et tett og godt samarbeid på en lang rekke prosjekter, blant annet Lysebotn II kraftverk og Leikanger kraftverk. Både Pecom og Norconsult ser nå frem til å videreføre det gode samarbeidet i ett og samme selskap selskap.

- Med Pecom på laget vil vi styrke oss innen prosjektgjennomføring og utvide vårt tjenestespekter. Pecom har et godt omdømme i markedet, en velutprøvd arbeidsmetodikk og et sterkt fagmiljø. Vi ser fram til bygge videre på dette og etablere oss som en ledende aktør innen prosjektstyring og prosjektledelse. Dette er en viktig del av vår satsing for å kunne bistå våre kunder med å ta større ansvar i prosjekter, for eksempel i en EPCM-gjennomføringsmodell, sier direktør for Energidivisjonen i Norconsult, Sten-Ole Nilsen.

Pecom vil innlemmes i Norconsult fra 1. januar 2021.

For mer informasjon, kontakt:

Halvor Haugsvold, avdelingsleder

Tlf: 970 896 00

Epost: halvor.haugsvold@norconsult.com