Norconsult kjøper Planråd AS
Fra venstre: Dag Meli, Øyvind Moshagen, Petter Kittelsen, Jakob Juel Andersen (Planråd), Bjørnar Semmingsen (Planråd), Jakob Nordstad (Planråd), Ole Jakob Reichelt (Planråd). Foto: Asmund Hanslien, GD

Norconsult kjøper rådgivningsselskapet Planråd AS

Norconsult kjøper rådgivningsselskapet Planråd AS, som jobber med det private markedet i tidligfase, og har kunder i Gudbrandsdalen og Østerdalen.

Planråd AS ble etablert i 2009, med kontorer på Lillehammer og Tynset. Selskapet har høy aktivitet i det private markedet i tidligfase, og har bidratt til utvikling av mange spennende prosjekter for en rekke kunder, både i Gudbrandsdalen og Østerdalen.

– Gjennom oppkjøpet av Planråd befester Norconsult sin rolle som den ledende rådgiveren innen arealplanlegging i region Innlandet. Planråd tilfører Norconsult økt kompetanse på prosjektering i tidligfase og visualisering, sier Vegard Jacobsen, konserndirektør Regioner i Norconsult.

Verdier og fag

Tynset blir en helt ny lokasjon for Norconsults region Innlandet, men vil organisatorisk ligge under kontoret på Os. Oppkjøpet fører til en betydelig styrking av arealplanfaget ved Os-kontoret, og det kompletter også Norconsults planfaglige tjenester på Lillehammer, som får landskapsarkitektur som nytt fagområde ved kontoret.

De fire ansatte i Planråd blir med videre i Norconsult og styrker Norconsults posisjon innen tidligfase og utvikling i hele Innlandet.

– Norconsult har vist seg å være en god match både når det kommer til verdier og faglig utvikling, sier Jakob Juel Andersen, styreleder i Planråd.

Oppkjøpet av Planråd styrker samarbeidet mellom kontorene i region Innlandet, og etter overtakelsen er Norconsult i region Innlandet representert ved hele 12 ulike steder og nærmer seg 270 medarbeidere.

Kontakt:
Henrik Charlesen, kommunikasjonsrådgiver i Norconsult, +4792636088, henrik.charlesen@norconsult.com

Om Norconsult

I Norconsult utvikler vi morgendagens samfunn ved å kombinere ingeniørfag, arkitektur og digital kompetanse. Vi har en helhetlig tilnærming med utgangspunkt i lokal tilstedeværelse, tverrfaglig kompetanse og samarbeid.Gjennom nyskaping og innovasjon, og med formålet «Hver dag forbedrer vi hverdagen», søker vi stadig etter mer bærekraftige, effektive og samfunnsnyttige løsninger. Vi er et tverrfaglig rådgiverselskap, og våre 5 900 medarbeidere er fordelt på rundt 130 kontorer, hovedsakelig i Norden.Hvert år løser vi tusenvis av små og store oppdrag for private og offentlige kunder, innen blant annet bygg og eiendom, samferdsel, arkitektur, fornybar energi, vann og avløp, industri, sikkerhet, miljø og IT.