Innspilling av Norconsults podcast Prosjektkontoret. Fra venstre: Ketil Søyland, Hege Njå Bjørkmann, Andreas Bratlie og Christian Kamhaug.

Norconsult lanserer egen podcast. Første episode ute nå.

Lyst på en pause i hverdagen og å lytte til noe helt annet enn koronainformasjon? Allerede i februar startet innspillingen av de første episodene til Norconsults egen podcast, Prosjektkontoret. I podcasten blir du bedre kjent med prosjekter, medarbeidere og problemstillinger fra Norges største tverrfaglige rådgivende ingeniør- og arkitektselskap. Første episode er nå tilgjengelig.

Prosjektkontoret er, så vidt Norconsult kjenner til, den første podcasten i Norge med et rådgivende ingeniør- og arkitektselskap som avsender. Ifølge tall fra Ipsos lytter fire av ti nordmenn jevnlig til podcaster, og hver måned dukker flere gode norske podcaster opp. Allerede kan bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen glede seg over Byggeindustriens «Byggeplassen» og NemiTeks «NemiNerds», for å nevne noen.

Dypdykk på viktige samfunnsoppdrag

– Med mer enn 20 000 prosjekter hvert år, er Norconsults medarbeidere helt sentrale når det gjelder å planlegge og utforme det samfunnet vi skal bo i og leve av i dag og i mange år frem i tid. Vi har lenge hatt lyst til å løfte frem både mennesker og prosjekter ved å gå i dybden på aktuelle temaer og problemstillinger som er relevante ikke bare for bransjen vår, men for alle som er interessert i samfunnsutvikling. Podcast er en veldig spennende kanal for å gjøre nettopp dette, og vi er utrolig spent på mottakelsen, sier Hege Njå Bjørkmann, leder for marked og kommunikasjon i Norconsult, og en av programlederne i Prosjektkontoret.

Første episoder spilt inn før koronaviruset

– I dagens vanskelige situasjon er det viktig for oss og for våre medarbeidere å vise at verden går videre. Broer skal bygges, og selv om veldig mange av oss nå jobber på hjemmekontor, så stopper ikke prosjektene opp. Vi har en viktig samfunnsoppgave som skal fortsette. Dessuten tenker jeg at det kan være litt deilig å høre på noe annet mens man går tur - i god avstand til andre folk, påpeker Njå Bjørkmann.

De første episodene av Prosjektkontoret ble spilt inn før koronaviruset satte begrensninger på å samles i samme rom. Eventuelle episoder som spilles inn mens sosial distanse praktiseres vil bli spilt inn over nettet.

Samarbeid også i podcasten

Ambisjonen er å gi ut en til to episoder hver måned, og lytterne vil få høre om aktuelle prosjekter, fagområder og problemstillinger innenfor temaene samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Hver episode vil ha en varighet på 35 – 40 minutter og i tillegg til Norconsults egne fagspesialister bak mikrofonene, lover Njå Bjørkmann at lytterne også vil høre fra eksterne gjester.

– Samarbeid på tvers av verdikjeden er helt sentralt for at vi som bransje skal lykkes både med bærekraft og innovasjon i prosjektene, og på den måten bidra til solid samfunnsutvikling. Derfor vil vi på sikt invitere inn både kunder og samarbeidspartnere som podcastgjester for å belyse valgte temaer fra ulike perspektiver, sier Njå Bjørkmann.

Bærekraft i Trysfjordbrua

I den første episoden av Prosjektkontoret vil lytterne få høre mer om den 534 meter lange Trysfjordbrua som bygges på Nye Veier-prosjektet E39 Kristiansand vest - Mandal øst. Norconsult har prosjekteringsansvaret for broen, som ved åpning i 2022 vil få et karbonfotavtrykk som er inntil 20 prosent lavere sammenlignet med tilsvarende broer, på grunn av innovative løsninger i konstruksjonen. I episoden tar vi en prat med prosjektdirektør Ketil Søyland og broingeniør Andreas Bratlie om brokonstruksjon, innovasjon og bærekraft.

Prosjektkontoret distribueres gjennom Acast, og episodene vil være tilgjengelig i de aller fleste podcastspillere. Alle episodene er gratis, og fri for reklame. Foruten bærekraftige bruprosjekter, står temaer som inneklima og Vamma 12, Norges største elvekraftverk, på sendeplanen den første måneden.

Her kan du laste ned podcasten: