Konserndirektør Bård Sverre Hernes i Norconsult. Foto: Norconsult

Norconsult leier kontorlokaler i Telegrafbygningen

Telegrafbygningen i Kongens gate 21 åpnes i 2020. Norconsult har nå sikret seg det siste ledige kontorlokalet i det historiske bygget.

Telegrafen i Kvadraturen i Oslo sentrum gjennomgår en omfattende rehabilitering frem mot ny-åpning i 2020. Nå er det klart at Norges ledende tverrfaglige rådgiverbedrift Norconsult flytter om lag 150 ansatte til Telegrafen.

– Det er hovedsakelig to dimensjoner som gjør Telegrafen til det rette bygget for oss: Vi vil komme nærmere våre kunder som holder til i Oslo sentrum, og vi vil være en attraktiv arbeidsgiver for ansatte som vil ha arbeidssted i sentrum. I tillegg kjøpte vi oss inn i arkitektselskapet Nordic - Office of Architecture for rundt ett år siden. De vil ha lokaler i samme bygg, og vi har ambisjoner om å skape nye synergier gjennom samlokaliseringen, forklarer konserndirektør i Norconsult, Bård Sverre Hernes.

Norconsult skal fortsatt ha sitt hovedkontor i Sandvika, men deler av virksomheten vil flyttes til Kvadraturen i Oslo sentrum.

– Mange av våre ansatte er bosatt i Oslo, og setter derfor stor pris på å ha muligheten til å jobbe helt eller delvis fra Oslo sentrum. I tillegg vurderer vi om det er hensiktsmessig å flytte noen utvalgte avdelinger til de praktfulle lokalene i Kongens gate, sier Hernes.

– Ærbødig å flytte inn i et så historisk bygg

Da Telegrafbygningen offisielt ble åpnet i 1924 hadde det kostet 13 millioner kroner og var datidens desidert mest påkostede kontorbygning i Norge. Det var også landets tredje største bygning, og huset forløperen til Telenor, Televerket, frem til 1962.

– Da jeg var på befaring i bygget var det første jeg tenkte at dette ville ingen hatt råd til å bygge i dag. Dette med bakgrunn i mengden marmor som er brukt og de praktfulle arkitektoniske kvalitetene. Inne i bygget har mye betydningsfull norsk historie blitt skrevet. Derfor er det med stor ærbødighet at vi flytter inn i Telegrafen og tar del i byggets historie, sier Hernes.

I 2016 ble bygget solgt fra Telenor til eiendomsfondet EPISO 4, som forvaltes av Tristan Capital Partners, og eiendomsfamiliene Malling og Vedal.

Sjef for forvaltning i Tristan, Jean-Philippe Blangy, er glad for at det nettopp er Norconsult som har signert leiekontrakt.

– Telegrafen vil huse noen av Norges fremste eksperter innen arkitektur, byutvikling og ingeniørfag. At nettopp disse aktørene, med stor kunnskap om eiendom, velger Telegrafen mener jeg er et solid kvalitetsstempel til bygget, sier Blangy.

– Revitaliseringen fører med seg flerfoldige ansatte som utvilsomt vil bidra positivt til å skape et yrende liv i Kvadraturen. Det er selvfølgelig svært gledelig at bygget nå er fylt opp med kontorleietakere så lenge før åpningen i 2020, sier Blangy.

Norconsult flytter inn i 7. og 8. etasje som måler 2 881 kvadratmeter. Datterselskapet Nordic – Office of Architecture vil holde til i 3. og 4. etasje som måler hele 4 800 kvadratmeter. Bane NOR, som har ansvaret for norsk jernbaneinfrastruktur, vil overta kontorlokaler i 5. og 6. etasje på om lag 4 400 kvadratmeter. I tillegg vil fire kreative selskaper i byrånettverket Ahead Group Norway fylle 3 500 kvadratmeter.

  • Hege Njå Bjørkmann

    EVP Communication and brand

  • Kontakt oss