Frode Tørresdal på scenen under konferansen. Foto: Autodesk

Norconsult med åpningsinnlegg på Autodesk Forge DevCon

Utviklingssjef Frode Tørresdal i Norconsult Informasjonssystemer var keynote speaker under årets Autodesk Universitys Development Conference (DevCon) i Tyskland.

Autodesk Forge DevCon er verdens største møteplass for design- og ingeniørsoftwareutviklere. Konferansen ble lansert i San Francisco i 2016, og i 2017 ble arrangementet utvidet til fire byer verden over. Dette er tredje gangen Forge DevCon arrangeres i Darmstadt.

Norconsult har over flere år markert seg med innovativ utvikling og bruk av mulighetene som finnes innenfor Autodesks programvareunivers. I år var Frode Tørresdal invitert til å åpne programmet sammen med Susanna Holt, lederen for Autodesks Forge-plattform og Chris Acheson, CEO og gründer bak CADshare.

– Hovedtema for konferansen var digitalisering og jeg fikk 20 minutter til å snakke om hvordan Norconsult Informasjonssystemer og Norconsult samarbeider tett for å utvikle nye, banebrytende løsninger. Jeg brukte blant annet tid på å gjennomgå hvordan vi ved å heldigitalisere Vamma 12-oppdraget lyktes med å redusere antallet avvik med hele 90 prosent, forklarer Tørresdal.

Vamma 12 ble offisielt åpnet av statsminister Erna Solberg 18. september i år. Prosjektet er utført i BIM for alle fag, og ikke en eneste tegning ble levert. Som prosjekterende har Norconsult vært ansvarlig for BIM-modellen i prosjektet og bygging ble gjennomført på grunnlag av den digitale modellen.

Digitalisering

Tørresdal leder utviklingen av BIM og konstruksjon i Norconsult Informasjonssystemer, og har arbeidet med utvikling på ulike BIM og CAD-plattformer siden han begynte i NoIS i 1999. Han har i de senere årene også lagt ned betydelig tid på å utforske mulighetene som finnes innen utvidet og virtuell virkelighet.

­– Under åpningsinnlegget gikk jeg også inn på utviklingen av de to web-applikasjonene ISY Prosjekt og ISY 360 Construct. Her har vi brukt Forge til å implementere BIM i web-applikasjoner og på denne måten fått til bedre samarbeid ved at vi når ut til flere deltakere. Jeg fikk også muligheten til å tegne et bilde av hvordan vi ser for oss veien videre, med blant annet BIM på håndholdte enheter, maskinlæring og gamification, sier Frode Tørresdal.

ISY Prosjekt er et prosjekthotell med en BIM-visning som blir utviklet i tett samarbeid med AF Gruppen for å tilfredsstille de ambisiøse kravene til Nye Veier på ny E39 mellom Kristiansand og Mandal. Web-applikasjonen ISY 360 Construct er den første plattformen utviklet spesifikt for oppfølging av armering i betong med spesiell fokus på byggeplass.