Norconsults Arne Moe Lysaker (her på scenen under Samfunnskonferansen 2018) skal nå dele sine erfaringer fra digital endringsledelse på verdens største BIM-konferanse i Las Vegas. Foto: Bård Gudim

Norconsult og Nordic markerer seg på verdens største BIM-konferanse

Norconsult har i flere år satt sitt preg på verdens største BIM-konferanse, Autodesk University i Las Vegas. Igjen er Norconsult invitert til å forelese om sitt arbeid med digitalisering av samferdselsprosjekter, og for tredje år på rad er selskapet nominert til AEC Excellence Awards.

Norconsult og datterselskapet Nordic – Office of Architecture har over flere år markert seg både med innovative BIM-løsninger og nyskapende samarbeidsformer med kunder, og selskapenes ekspertise blir stadig mer etterspurt. Også i år skal flere av de to selskapenes arkitekter og ingeniører dele sine erfaringer på konferansen.

Norconsulterne Thomas Angeltveit og Arne Moe Lysaker vil holde to ulike innlegg på Autodesk University, der Arne Moe Lysaker skal på scenen sammen med Øystein Løvdal Knutsen i Bane NOR for å snakke om hvordan man kan bygge mer jernbane for pengene, ved å integrere kostnadsestimering direkte i modelleringsverktøyet.

Thomas Angeltveit skal snakke om hvordan man har drevet endringsledelse for økt digitalisering av infrastruktur.

– Dette er andre året på rad jeg deltar på konferansen og det er helt klart en viktig arena for å se hva som skjer rundt digitalisering av vår bransje. Vi deltar for å lære, men også for å dele kunnskap og vise frem det vi gjør i våre prosjekter. I år har vi veldig mye samferdsel på agendaen og det er ekstra moro at vi både har foredrag og stands sammen med Bane NOR, sier Thomas Angeltveit, BIM Manager for bane i Norconsult.

Flere viktige nominasjoner

Norconsult-konsernet har også fått tre viktige nomineringer i Autodesks AEC Excellence Awards. Bane NOR og Norconsult er nominert for å ha utviklet en metode for å integrere kostnadsestimering i tidlig fase, direkte i en 3D-modell. Norconsults Marius Jablonskis er nominert til Innovator of the Year-prisen, og Nordic – Office of Architecture, som tidligere i år ble en del av Norconsult-konsernet, er sammen med Cowi nominert i kategorien Building Design: Large Projects, som kjennetegnes av innovativ bruk av BIM og industrialisering.

– At vi for tredje år på rad er nominert til i finalen i verdens viktigste BIM-konferanse gir oss trygghet om at vi er på rett spor i hvordan vi bruker digitaliseringen til å utvikle nye samarbeidsformer og mer bærekraftige løsninger for å skape større verdi for kundene våre, sier Torkil Håheim Kind, BIM-leder i Norconsult.

Vinnerne av AEC Excellence Awards annonseres 13. november. I fjor sikret Norconsult og Bane NOR seg tredjeplassen i kategorien «Infrastruktur» med Ulriken-prosjektet, og dette er dermed det andre året på rad at de to selskapene er sammen i finalen. I 2016 kom Norconsults Vamma 12-prosjekt på førsteplass i kategorien «Energy and Natural Resources».

Synlig i messeområdet

Norconsult har også blitt tildelt en sentral stand i messeområdet under årets messe, hvor selskapet viser frem spillteknologi og VR-prosjekter. Her kan alle komme innom og blant annet teste hvordan det er å kjøre tog på banestrekninger som ennå ikke er bygget. Sammen med Norconsult vil Torstein Strandal fra Bane NOR fortelle om hvilke muligheter ny teknologi kan gi.

**

Om Autodesk University

Autodesk University er verdens største BIM-messe og avholdes hvert år i Las Vegas i USA. Her deltar rundt 10 000 arkitekter, ingeniører, designere, IT-utviklere, animatører og toppledere fra store selskaper over hele verden. Konferansen handler først og fremst om å lære nye ting, møte andre profesjonelle ingeniører og å se og teste ny teknologi. Norconsult har utnyttet disse mulighetene til det fulle og har tilegnet seg verdifull kunnskap gjennom gode samtaler med potensielle kunder og samarbeidspartnere, deltatt på foredrag og kommer hjem fra konferansen med masse ny inspirasjon og oppdatert kompetanse.