NORCONSULT KJØPER AREAL OG EIENDOM: Fra 1. november blir Areal og Eiendom en del av Norconsult. Fra venstre, avd. leder Oslo i Areal og Eiendom, Tonje Yndestad, Elise Førde, avdelingsleder Energi-Miljø i Norconsult, Arild Sunde, daglig leder i Areal og Eiendom, Håkon Bergsodden, divisjonsdirektør Energi i Norconsult og assisterende daglig leder og avd. leder Innlandet i Areal og Eiendom, Petter Rundén.

Norconsult overtar Areal og Eiendom

Med overtagelsen av Areal og Eiendom tar Norconsult en tydelig posisjon som utfordrer i det norske markedet innen grunnerverv, landmåling og eiendomsfaglige spørsmål knyttet til blant annet verdsetting og fast eiendom.

Areal og Eiendom ble etablert i 2000 og har kontorer i Kongsvinger, Trondheim, Hamar og Oslo. Selskapet har kompetanse og lang erfaring innen eiendomsfaglige spørsmål, og bistår i dag blant annet kunder som Elvia, BKK Nett, Statnett, Statens vegvesen, Nye Veier, Bane NOR, Innlandet fylkeskommune, Forsvarsbygg, Miljødirektoratet og en rekke kommuner innen rådgivning knyttet til ulike eiendomsfaglige problemstillinger.

– Areal og Eiendom tilfører oss et viktig konkurransefortrinn innen en rekke av våre marked, og vil kunne bistå kundene til Norconsult i hele det norske markedet, enten det er oppgaver relatert til fornybar energi, vann, bygg og eiendom eller industri. Grunnerverv utgjør også en viktig del av våre vekstområder innen kraftoverføring, solkraft og vind på land. Areal og Eiendom er en god match for oss både kulturelt og strategisk, og vi ser frem til å skape ny vekst og utvikling sammen, sier konsernsjef i Norconsult, Egil Hogna.

Utviklingsmuligheter

Areal og Eiendom har i dag 22 medarbeidere, og venter ytterligere vekst i årene som kommer:

– Ved å bli en del av Norconsult får våre medarbeidere nye og spennende faglige utviklingsmuligheter. Areal og Eiendom har tydelige synergier mot de ulike fagmiljøene i Norconsult som vil bidra til at vi sammen kan vokse videre og støtte ende flere kunder enten det er problemstillinger knyttet til grunnerverv og ekspropriasjon, jordskifte, eiendomsjuridisk rådgivning, landmåling eller knyttet til verdsettelse, taksering og utvikling av eiendom, sier Arild Sunde, daglig leder i Areal og Eiendom.

Norconsult overtar Areal og Eiendom 1. november, og selskapet vil inngå i konsernets forretningsområde Fornybar energi.

– Vi har en lang historie med samarbeid med Areal og Eiendom, og vi vet de kommer til å passe godt inn i konsernet. Areal og Eiendom har stor faglig integritet og en kultur som passer godt med Norconsult, nå kan vi levere på alle rådgivertjenester innen fornybar energi. I tillegg er potensialet for disse tjenestene innen de andre markedsområdene stort. Vi ser frem til å ta imot våre nye kollegaer i Areal og Eiendom, sier Håkon Bergsodden, divisjonsdirektør Energi i Norconsult.

  • Henrik Charlesen

    Senior kommunikasjonsrådgiver

  • Kontakt oss