F.v: Mads H. Lund, KHS, Thomas Bolding Rasmussen, Norconsult, Jess Kofoed Sørensen, KHS, Jacob Ilsøe, Norconsult, Lotte Larsen, KHS, Hans Henrik Linde, KHS, Morten Rønne Nilsen, KHS, Egil Gossé, Norconsult.

Norconsult overtar KHS Arkitekter i Danmark

Overtagelsen av KHS Arkitekter styrker Norconsult sin posisjon i Danmark. Med dette er selskapet bedre rustet til å møte stadig økende etterspørsel etter helhetlige løsninger, hvor arkitekter og ingeniører samarbeider tett og tverrfaglig.

Norconsult har som strategi å styrke selskapets tilstedeværelse i Norden. Konserndirektør for Norconsult i Norden, Egil Gossé, sier at oppkjøpet av KHS Arkitekter bidrar til nettopp det.

– I Norconsult har vi som mål å utvide vårt fotavtrykk i Norden. Gjennom dette oppkjøpet styrker vi vår nordiske satsing både kapasitets- og markedsmessig. Vi ser frem til å få KHS Arkitekter med på laget, sier Gossé.

Oppkjøpet av KHS Arkitekter bidrar til at Norconsult i Danmark får cirka 20 nye medarbeidere, noe som vil styrke både bredden og leveranseevnen i det danske markedet. Etter oppkjøpet har Norconsult cirka 220 rådgivere innen byggevirksomhet i Danmark.

– Nå vil vi i større grad kunne levere flere tverrfaglige og helhetlige tjenester. Særlig styrker vi vår felles kompetanse innen byggherrerådgivning, nybygging og renovering av boliger fra helhetsplaner til utvikling av nye boligprosjekter. Dette gleder vi oss til å videreutvikle sammen, sier administrerende direktør i Norconsult i Danmark, Thomas Bolding Rasmussen.

De to virksomhetene har lenge hatt et godt samarbeid gjennom flere felles prosjekter. Administrerende direktør Jess Sørensen i KHS Arkitekter sier sammenslåingen er et naturlig skritt for virksomheten.

– For oss er det naturlig steg å bli en del av en større virksomhet, og det gjør at vi vil kunne levere bredere og enda bedre tjenester til kundene våre, i en bransje der tendensen går mot «ett kontaktpunkt», sier Sørensen.

Sørensen understreker atdet å bli en del av Norconsult innebærer at KHS Arkitekter i større grad enn tidligere får mulighet til å jobbe med store, spennende prosjekter i en organisasjon i rivende utvikling.Han sier det var avgjørende at de to selskapene har sammenfallende kultur og verdier, der seriøs rådgivning og pålitelighet er nøkkelord.

Jess Sørensen fortsetter som direktør i KHS, og dagens partnergruppe i KHS vil fortsatt være en sentral del av den danske virksomheten.