50 realfagsinteresserte elever deltok på Forskerfabrikk på Otta i sommer. Norconsult Otta var stolt sponsor. (Foto: Forskerfabrikken)

Norconsult på Otta muliggjorde kreativ realfagslæring for 50 elever

På Forskerfabrikken på Otta har 50 elever den siste uken lært om realfag på en spennende, morsom og kreativ måte. Norconsults Ottakontor har bidratt til en vesentlig redusert deltakeravgift, slik at alle har hatt muligheten til å melde seg på årets kuleste realfagsopplevelse.

Fredag 18. august er årets siste dag på Forskerfabrikken på Otta. Der har 50 elever fra Gudbrandsdalen deltatt på en ukes opplegg rettet mot realfag. Norconsult på Otta har sponset kurset slik at deltakeravgiften ble vesentlig redusert. Det har gjort tilbudet tilgjengelig for alle familier, uansett økonomi.

Sponsingen har også gjort det mulig å sette opp to fulle klasser, hver med 25 elever. Dermed har dobbelt så mange elever som i fjor fått praktisk erfaring med realfag.

Lærer realfag på en annerledes måte
Norconsult på Otta har valgt å støtte Forskerfabrikken for å sikre at barn får mulighet til å få noen spennende og litt annerledes innblikk i realfag. Forskerfabrikken legger til rette for læring og kreativitet, og gir inspirasjon til et fagområde som mange oppfatter som tørt og kjedelig i en klassisk skolesammenheng. Tilbudet har vært åpent for alle elever i 5. og 7. trinn i regionen, og årets kurs ble fulltegnet på én time.

– Tilbakemeldingene fra elevene er svært gode. «Spennende», «morsomt», «interessant» og «lærerikt» er stikkord som kommer frem når vi har snakket med elevene i år. En av elevene som reiser lengst, kjører nesten 1,5 time hver vei, hver dag, for å delta på årets kurs, forteller Petter Kittelsen, kontorleder for Norconsult på Otta

Elevene har laget vulkaner, utforsket ledd, kokt egne sprettballer og sett eksploderende såpebobler, i tillegg til å få praktisk erfaring innen biologi og geologi. Et bredt faglig spekter på årets sommerskole, altså!

– Vi håper at vår støtte til Forskerfabrikken inspirerer elevene til interesse for realfag. Forhåpentligvis ser vi noen av årets elever igjen i arbeidslivet på Otta om noen år, avslutter Petter Kittelsen.

Forskerfabrikk også i Sandvika
I uke 33 ble det også gjennomført Forskerfabrikk for 25 elever i Norconsult sine lokaler på Kjørbo i Sandvika.