vei, biler motorvei og fjord
VIKTIG OPPDRAG: Norconsult skal prosjektere når Skanska skal bygge E103 Strand – Ramstadsletta på E18 Vestkorridoren. Foto: Bård Gudim

Norconsult prosjekterer viktig E18-utbygging

Norconsult skal prosjektere når Skanska skal bygge E103 Strand – Ramstadsletta på E18 Vestkorridoren. Hele entreprisen har en estimert verdi på 2,9 milliarder kroner.

I begynnelsen av mai signerte Skanska Norge og Statens vegvesen en kontrakt som omfatter prosjektering og bygging av strekningen E18 Strand – Ramstadsletta.

Kontrakten, som har en estimert verdi på rundt 2,9 milliarder kroner, heter offisielt Entreprise E103 Strand - Ramstadsletta og er en av hovedentreprisene på prosjektet E18 Lysaker-Ramstadsletta. Entreprise E103 er i tillegg første etappe av E18-utbyggingen gjennom kommunene Bærum og Asker.

Viktig prosjekt for Norconsult

Norconsult skal være prosjekterende på milliardkontrakten Statens vegvesen og Skanska nylig signerte. Norconsult og Skanska har også jobbet tett med å utarbeide tilbudsdokumentene.

– Det er viktig for Norconsult å arbeide med slike komplekse prosjekter som Vestkorridoren der vi får brukt vår fulle tverrfaglige kompetanse. Her bidrar vi sterkt i et viktig vegprosjekt som også handler om bedre mobilitet, byutvikling og miljø, sier Sigurd Rugsland, direktør markedsområdet Samferdsel i Norconsult.

Anleggsarbeidene på entreprisen starter i løpet av sommeren 2022 og skal etter planen stå ferdig i 2029. Skanska Norge vant prosjektet i konkurranse med to andre prekvalifiserte entreprenører og Norconsult har bistått Skanska Norge i dette tilbudsarbeidet.

– Det har vært et omfattende tilbudsarbeid som har pågått i over ett år og da er det hyggelig å vinne. Vi ser fram til et fortsatt godt samarbeid med Skanska også i utførelsesfasen. Med hovedkontor i Sandvika, hvor de aller fleste av oppdragsmedarbeiderne sitter, er det kort vei ut til anleggsområdet, sier Inge Gunnes, Oppdragsleder i Norconsult for prosjekteringskontrakten.

Norconsult har også oppdraget for Statens vegvesen med reguleringsplanen for tilstøtende parsell på E18 Vestkorridoren etappe 2, Ramstadsletta – Nesbru.

  • Hege Njå Bjørkmann

    EVP Communication and brand

  • Kontakt oss