Stavset Altura i Trondheim (Foto: JM Norge)

Norconsult signerer rammeavtale med en av Nordens største boligutviklere

JM Norge og Norconsult signerte fredag kontrakt om landskapsarkitekttjenester i Trondheimsregionen, Oslo og Bergen. Norconsult og JM har funnet hverandre i ønsket om å utvikle mer bærekraftige løsninger.

Boligutvikleren JM er en av Norges største boligutviklere som bygger bærekraftige boliger i Oslo, Viken, Vestfold og Telemark, Vestland og Trondheim.

Norconsult jobber allerede på flere av JMs prosjekter i Norge, som blant annet Stavset Altura i Trondheim. Her skal JM bygge 64 moderne leiligheter tett på naturen. Alle leilighetene får private uteplasser i tillegg til flotte, grønne fellesområder.

- Vi er kjempestolte over å få utvidet samarbeidet med en så seriøs og kvalitetsbevisst aktør som JM. Vi har i flere år hatt rammeavtale på arkitektfagene, og synes det er gledelig at vi nå kan utvide bekjentskapet med landskapsarkitektur i tillegg, sier Michelle S. Wright, leder for arkitektur i Norconsult.

Norconsults landskapsarkitekter har lang erfaring i å prosjektere anlegg tilpasset fremtidige utfordringer knyttet til miljømessig og sosial bærekraft. Med kontorer på 70 plasser i Norge, der landskapsarkitektur er en naturlig del av fagmiljøet på flere av dem, tilbyr selskapet både lokal tilstedeværelse og nasjonale kompetansesentre. Bærekraft og klimasmarte løsninger står høyt på landskapsarkitektenes agenda.

- Vi i JM har satt ambisiøse bærekraftsmål mot 2030. Det viktigste er å stoppe klimaendringene og målet er at utslippene skal være nær null innen 2030. Både vi og Norconsult har forpliktet oss, gjennom Skift, til å jobbe for løsninger som minimerer klimakonsekvensene. Vi vet at Norconsult også er opptatt av å levere bærekraftige løsninger, og vi ser frem til å bli utfordret på å velge smartere, med klimavennlige løsninger i våre prosjekter, sier Kjartan Viksund, avdelingsleder prosjektering i region Vest i JM Norge.

- JMs fokus på bærekraftige og robuste løsning passer godt med Norconsults strategi om Varig Arkitektur. Med bygg og landskap som skal stå seg over tid, vet vi at tverrfaglige og kvalitetssikrede løsninger er det som skal til, og det betyr mye for oss å lande samarbeidsavtaler med aktører som ønsker det samme som oss - redusert klimaavtrykk, effektive samarbeidsprosesser og fokus på byggbarhet, avfallsreduksjon og fornybarhet. Hver dag vil vi forbedre hverdagen og med JM utvikler vi fremtidens boligområder sammen, sier Wright avslutningsvis.

  • Hege Njå Bjørkmann

    EVP Communication and brand

  • Kontakt oss