Norconsult skal prosjektere ny bindemiddelproduksjonen for Jotun i Sandefjord.
Norconsult skal prosjektere ny bindemiddelproduksjonen for Jotun i Sandefjord.

Norconsult skal prosjektere for Jotun i Sandefjord

Nylig signerte Norconsult kontrakt for prosjektering av ny bindemiddelproduksjonen for Jotun på Gimle i Sandefjord. Oppdraget omfatter generell oppgradering og samlokalisering av produksjonsanlegget.

Den innledende fasen av prosjektering av ny bindemiddelsproduksjon for Jotun på Gimle i Sandefjord skal ferdigstilles sommeren 2024. Oppdraget er et tverrfaglig prosjekt der Norconsult i den innledende fasen skal jobbe med forprosjektering og noe detaljprosjektering.

– Vi ser frem til et godt samarbeid med Norconsult i dette viktige prosjektet for Jotun, sier Sture Solum Andersen, prosjektleder i Jotun.

Ledende på prosessindustri

Jotun er et globalt industrikonsern som ble etablert i Sandefjord i 1926, og Jotuns produkter er tilgjengelig i over 100 land.

– Vi er glade for å få dette oppdraget, og det befester vår posisjon som et ledende rådgiverselskap innen prosessindustri, sier Henning Vellene, direktør Teknikk og Industri i Norconsult.

Norconsult har tidligere vært involvert i flere prosjekter for Jotun, blant annet prosjektering av det nye hovedkvarteret og forskningssenteret som ligger rett ved siden av bindemiddelfabrikken.

Dersom prosjektet videreføres etter sommeren 2024, har Norconsult opsjon på detaljprosjektering og byggeledelse i oppdraget.

For mer informasjon:

Henrik Charlesen, kommunikasjonsrådgiver i Norconsult, tlf. +4792636088, henrik.charlesen@norconsult.com

Norconsult

I Norconsult utvikler vi morgendagens samfunn ved å kombinere ingeniørfag, arkitektur og digital kompetanse. Vi har en helhetlig tilnærming med utgangspunkt i lokal tilstedeværelse, tverrfaglig kompetanse og samarbeid.  

Gjennom nyskaping og innovasjon, og med formålet «Hver dag forbedrer vi hverdagen», søker vi stadig etter mer bærekraftige, effektive og samfunnsnyttige løsninger. Vi er et tverrfaglig rådgiverselskap, og våre nær 6 000 medarbeidere er fordelt på rundt 130 kontorer, hovedsakelig i Norden.  

Hvert år løser vi tusenvis av små og store oppdrag for private og offentlige kunder, innen blant annet bygg og eiendom, samferdsel, arkitektur, fornybar energi, vann og avløp, industri, sikkerhet, miljø og IT. (Tall pr. 30.06.2023)