Norconsult styrker satsingen på fornybar

Fornybar energi er et område Norconsult vil satse mye på i årene som kommer. Selskapets kontor i Bergen styrker nå sitt team ved å ansette André Teigen som prosjektdirektør for fornybar energi.

– Det grønne skiftet gjør fornybar energi til en vekstnæring. Norconsult ønsker å være en pådriver for en mer bærekraftig samfunnsutvikling og være i front på fornybar energi. I den sammenheng er vi svært fornøyd med å ha fått André Teigen med på laget, sier Endre Ljones, direktør i Norconsult Bergen.

André Teigen, som tiltrådte i januar 2022, ser fram til å komme skikkelig i gang med jobben.

– Jeg føler at dette er helt riktig tidspunkt å komme inn i Norconsult på, sier han.

– Selskapet har svært lang erfaring med fornybar energi, ikke minst vannkraft, men nå får jeg være med på å påvirke satsingen videre på vind, sol, hydrogen og batteriteknologi – alt sammen spennende område som vil være avgjørende for samfunnsutviklingen i årene som kommer.

At valget falt på Norconsult, er ikke vanskelig å forklare for André Teigen:

– Selskapets størrelse, den lange historien med fornybar energi, bredden i kompetanse og innovasjonskraften – alt dette gjorde valget enkelt, sier han.

Teigen er utdannet sivilingeniør fra South Dakota School of Mines and Technology og Høgskolen i Bergen. Han kommer fra elektroentreprenørselskapet Magnus. M. Thunestvedt AS der han har vært administrerende direktør i fem år. Før det har Teigen 10 års erfaring fra oljebransjen, som selvstendig CEO/ daglig leder og partner i rådgivingsselskapet Inventura AS.

André Teigen.
André Teigen.