Norconsult kjøper det Oslo-baserte rådgiverselskapet Plan Urban. Avbildet fra venstre: Bård Hernes (konserndirektør for Norge, Norconsult), Runar Henanger (daglig leder, Plan Urban) og Sigurd Rugsland (direktør Plan og samferdsel, Norconsult).

Norconsult styrker seg innen samferdsel og arealplanlegging

Norconsult overtar Plan Urban og styrker sin posisjon innen samfunnsplanlegging og bærekraftig arealutvikling. Plan Urban er et tverrfaglig rådgivermiljø som har fokus på miljøvennlig arealutvikling og bedre vilkår for kollektivtrafikk, gang- og sykkel.

− I Plan Urban er vi svært fornøyde med å videreutvikle vår kompetanse innen byutvikling og bærekraftig mobilitet i det vi anser som Norges sterkeste og mest spennende fagmiljø i bransjen. ­Basert på verdigrunnlag, forretningsområder og kultur passer Plan Urban og Norconsult svært godt sammen, sier Runar Henanger, daglig leder i Plan Urban.

Utvidet tjenestetilbud overfor kunder

Norconsult er Norges ledende tverrfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering.

− Med kjøpet av Plan Urban styrker vi vår posisjon som en toneangivende rådgiver innen samfunnsplanlegging og arealutvikling. Vi gleder oss til å få Plan Urbans dyktige medarbeidere med på laget, og sammen tilby våre kunder og samarbeidspartnere markedets beste tverrfaglige kompetanse og kapasitet, sier Bård Hernes, konserndirektør for Norge i Norconsult.

Både Norconsult og Plan Urban vurderer oppkjøpet som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplasser og for å skape grunnlag for videre vekst. Samtlige ansatte i Plan Urban vil fortsette i sine stillinger når selskapet fra 1. juli viderefører sin virksomhet som en integrert del av Norconsult. Plan Urban flytter til Norconsult sitt hovedkontor i Sandvika 1. september.

  • Hege Njå Bjørkmann

    EVP Communication and brand

  • Kontakt oss