Utvider tilbudet: Norconsult kjøper det Trondheims-baserte IT-rådgiverselskapet Fundator AS. T.v. direktør Norconsult Informasjonssystemer Ola Greiff Johnsen, t.h. administrerende direktør i Fundator Eirik Thun. Fotograf: Andreas Ravnestad.

Norconsult styrker seg innen systemutvikling, maskinlæring og IT-rådgivning

Norconsult overtar Fundator og styrker sin posisjon innen systemutvikling, maskinlæring, IT-arkitektur og IT-rådgivning. Fundator har 35 ansatte og har oppnådd en sterk posisjon i markedet gjennom gode leveranser og stabile kunderelasjoner.

− I Fundator er vi svært fornøyde med å videreutvikle vår kompetanse i det vi anser som Norges sterkeste og mest spennende fagmiljø i bransjen. − Vi har et felles verdigrunnlag, utfyllende forretningsområder og lik kultur. Fundator og Norconsult passer svært godt sammen, sier Eirik Thun, administrerende direktør i Fundator.

Utvidet tjenestetilbud overfor kunder

Norconsult er Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedrifter i Norden. Våre tjenester er rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Norconsult Informasjonssystemer AS er et heleid datterselskap av Norconsult AS.

− Med kjøpet av Fundator styrker vi vår posisjon som en ledende leverandør av programvare og rådgivningstjenester innen IT. Vi ser frem til å få Fundators dyktige medarbeidere med på laget, og sammen fortsette å tilby våre kunder og samarbeidspartnere meget solid IT-kompetanse, sier Per Kristian Jacobsen, konsernsjef i Norconsult.

Både Norconsult og Fundator vurderer oppkjøpet som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplasser og for å skape grunnlag for videre lønnsom vekst. Samtlige ansatte i Fundator vil fortsette i sine stillinger når selskapet fra 1. januar viderefører sin virksomhet som en integrert del av Norconsult Informasjonssystemer. Fundator flytter til Norconsult sine lokaler på Lerkendal i Trondheim i løpet av 1. kvartal 2018.

Kontakt oss