Ett bygg og fem menn
Den sjællandske avdelingen av det danske rådgivende ingeniørselskapet Franck Miljø- og Geoteknik blir en del av Norconsult. På bildet (f.v.) Jacob Ilsøe, direktør for Byggeri Norconsult Danmark, Thomas Bolding Rasmussen, adm. dir. Norconsult Danmark A/S, Anders Søvsø, avdelingsdirektør Geoteknik & Miljø, Jakob Bielefeldt, leder for Geoteknik og Peder Hauritz, adm. direktør i Franck Miljø & Geoteknik.

Norconsult styrker seg på miljø- og geoteknisk rådgivning i Danmark

Den sjællandske avdelingen av det danske rådgivende ingeniørselskapet Franck Miljø- og Geoteknik blir en del av Norconsult. Dermed styrker Norconsult sine tjenester innen miljø- og geoteknisk rådgivning, og en ny spesialistavdeling etableres i Smørum.

Norconsult fortsetter å styrke sin posisjon i det danske markedet gjennom oppkjøp, og i dag ønsker selskapet 17 nye medarbeidere fra Franck Miljø- og Geoteknik A/S øst velkommen.

Med oppkjøpet vokser Norconsult til rundt 570 medarbeidere i Danmark og styrker kompetansen innen miljø og geoteknikk, inkludert boreteknikk.

Positive synergier

– Vi er svært glade for å ønske flere nye, dyktige medarbeidere velkommen til Norconsult. Det gir oss enda bedre mulighet til å tilby våre kunder den beste kompetansen, og jeg forventer at det vil gi positive synergier og bidra til videre vekst for selskapet. Samtidig gir overtakelsen en unik mulighet til å etablere et enda sterkere fagmiljø på Sjælland. Med cirka 70 medarbeidere blir vi en av de sterkeste rådgivere på feltet, siger Thomas Bolding Rasmussen, konserndirektør Norconsult Danmark.

Også Franck Miljø- og Geoteknik A/S er fornøyde med transaksjonen og mulighetene som åpner seg for medarbeiderne.

– Jeg er stolt over å overlate en veldrevet virksomhet med dyktige medarbeidere, som nå kan se frem til nye muligheter hos Norconsult. Dette åpner døren til et større fagmiljø som vil være positiv for den enkeltes utvikling. Samtidig er jeg overbevist om at Norconsult vil høste verdifulle synergier som vil komme både medarbeiderne og selskapet til gode, sier Peder Hauritz, som fortsetter som direktør hos Franck Miljø- og Geoteknik i Horsens.

Åtte oppkjøp på seks år

Oppkjøpet av Franck Miljø- og Geoteknik øst er det åttende oppkjøpet Norconsult gjennomfører i Danmark siden 2017 og det tredje danske oppkjøpet i 2023.

Også i 2022 overtok Norconsult spesialister innen fagområdet geoteknikk da Jord & Miljø A/S samt søsterselskapet Jord & Teknik A/S sluttet seg til virksomheten.

For mer informasjon:

Henrik Charlesen, kommunikasjonsrådgiver i Norconsult, tlf. +4792636088, henrik.charlesen@norconsult.com

Norconsult

I Norconsult utvikler vi morgendagens samfunn ved å kombinere ingeniørfag, arkitektur, samfunnsplanlegging og digital kompetanse. Vi har en helhetlig tilnærming med utgangspunkt i lokal tilstedeværelse og tverrfaglig kompetanse og samarbeid. Våre nær 6 000 medarbeidere er fordelt på mer enn 130 kontorer, hovedsakelig i Norden, og hvert år løser våre rådgivere rundt 30 000 små og store oppdrag for private og offentlige kunder.

Franck Miljø- & Geoteknik A/S

Franck Miljø- og Geoteknik er ledende innen geotekniske løsninger og grunnboringer i Danmark. Avdelingen i Smørum består av 17 medarbeidere og er nå en del av Norconsult som etablerer en ny felles avdeling for Miljø- og Geoteknik i Smørum, bestående av cirka 70 medarbeidere. Med en historikk på over 50.000 saker og 100.000 boreprosjekter tar virksomheten med seg solid erfaring og ekspertise til Norconsult.