Syv representanter fra Chile, Peru og Colombia er på studietur for å lære å designe og bygge prosjekter best mulig. Hele delegasjonen fra Sør Amerika samlet til fotografering i Eiganestunnelen.

Norconsult vertskap for søramerikanske tunnelspesialister

Norconsult har vist den søramerikanske tunnel-organisasjonen (CTES) hvordan vi utnytter undergrunnen i Norge.

CTES er den søramerikanske søsterorganisasjonen til Norsk Forening for Fjellsprengningsteknisk (NFF). Begge foreninger er medlem i International Tunneling Association (ITA). I forkant av årets World Tunneling Congress (WTC), som går av stabelen i Dubrovnik neste uke, besøker CTES også Norge. De ønsker å få innblikk i hvordan vi utnytter undergrunnen til infrastruktur utvikling. De er også svært interessert i hvordan vi designer og bygger prosjektene på en optimal måte.

Vi ønsker også å vise representanter fra det søramerikanske markedet hvordan den norske bransjen arbeider for å gjennomføre store og utfordrende prosjekter, og hvilken rolle Norconsult spiller. Relasjoner og tillit er viktig for å oppnå suksess i Sør-Amerika. Tanken er at man gjennom å vise hvordan Norconsult, med vår erfaring fra et solid norsk marked, kan bidra til positiv utvikling også på andre kontinenter der vi har fotfeste.

Som formann i NFFs Internasjonale komite og med erfaring fra det søramerikanske tunnelmarkedet, har Øyvind Engelstad (seksjonsleder Vannkraft Bygg) arrangert en befaring på to av våre viktige anlegg i Rogaland. Mandag gikk turen med båt inn Lysefjorden for å se på Lysebotn II, der Norconsult er hovedkonsulent på design og oppfølging.

Tirsdag besøkte vi Ryfast der Norconsult også er involvert og fikk en grundig presentasjon av Statens Vegvesen sin prosjektleder, Gunnar Eiterjord, før gruppen fikk befare Bilfinger (nå Implenia) sine tunneler under drift.

I tillegg til Øyvind Engelstad, har Torgeir Johnson hatt en aktiv rolle i å skru sammen et spennende program for CTES. CTES viste stor interesse og var svært fornøyd med programmet og det de fikk se under befaringene.

Norconsult arrangerer også et miniseminar med representanter fra den norske anleggsbransjen på Expo Fornebu. Temaet for dette seminaret er "Norwegian Tunneling Experience and Ongoing Projects". I tillegg til Norconsult, vil Statens Vegvesen (E39), Jernbaneverket (Follobanen), Geofrost, Protan og andre aktører bidra.

Les også:

  • Hege Njå Bjørkmann

    EVP Communication and brand

  • Kontakt oss