Rundt 130 studenter har sommerjobb i Norconsult denne sommeren, de jobber innenfor markedsområder som blant annet Samferdsel og Arkitektur. Under velkomstsamlingen fikk de møte bl.a. Egil Hogna (t.v. i panelet) og flere Norconsult-ansatte.

Rekordmange sommerstudenter til Norconsult

Rundt 130 studenter skal jobbe i Norconsult sommeren 2022, det er ny rekord og studentene får bidra i prosjekter som skaper verdi for Norconsult og kundene.

Tirsdag 21. juni samlet Norconsult de fleste av de 130 sommerstudentene som skal jobbe ved flere av rådgivningsselskapets 70 kontorer i Norge sommeren 2022.

– Dette er en veldig viktig rekrutteringsarena for Norconsult, i tillegg er det en svært god anledning for studentene å teste hvordan det er å jobbe hos oss, sier Janicke Garmann, konserndirektør bærekraft og stab i Norconsult.

Mange ansettes

– Studentene som kommer til oss jobber som om de er nyansatte og får delta i pågående prosjekter, dermed bidrar de til å skape verdi for både kundene våre og Norconsult. I tillegg ender vi ofte opp med å ansette mange av studentene etter at de er ferdige med studiene, legger Garman til.

Studentene som var invitert til sommerstudentsamlingen fikk blant annet møte konsernsjef i Norconsult Egil Hogna i tillegg til konserndirektør Janicke Garman og flere Norconsult-ansatte.

Blant annet ble studentene delt inn i grupper og fikk anledning til å stille spørsmål direkte til representanter fra toppledelsen og ansatte anonymt. Blant spørsmålene som ble stilt handlet ett om hvilke feil man har gjort i arbeidslivet og et annet om hva som skjer dersom et prosjekt går dårlig.

Andre grupper ønsket svar på om hvordan man utvikler seg faglig og sosialt, hvordan konsernet jobber med ny teknologi og hva som er Norconsults største utfordring. En Norconsult-ansatt fikk også spørsmål om å velge mellom å jobbe for en konkurrent eller holde et standup-show på én time.

Bransjens mest attraktive arbeidsgiver

I midten av mai ble Norconsult kåret til bransjens mest attraktive arbeidsgiver av studentene. Rangeringen av Norges mest attraktive arbeidsgivere er basert på studentenes karrierepreferanser og ble offentliggjort under Universum Awards. I underkant av 11 000 studenter har sagt sin mening og kåret Norconsult til bransjens beste rådgivningsselskap.