12. februar i år tok Rune Gjermo over som ny kontorleder for Norconsult i Steinkjer. (Foto: Norconsult)

Rune Gjermo ny kontorleder for Norconsult i Steinkjer

Etter flere år med sterk vekst i antall ansatte, tjenestetilbud og oppdrag i Steinkjer, har Rune Gjermo tatt over stafettpinnen som ny kontorleder for Norconsults Steinkjerkontor.

Gjermo kommer til Norconsult fra stillingen som eiendomssjef i Nord-Trøndelag fylkeskommune, der han har hatt ansvar for planlegging, utbygging og vedlikehold av fylkeskommunale byggeprosjekter og bygningsmasse.Tidligere har han jobbet som tømrer og byggmester, er utdannet sivilingeniør fra NTNU med spesialisering i bygg og har en bachelor i ledelse fra BI. Foruten Fylkeskommunen, har han også arbeidserfaring fra Rana Entreprenør og Skanska. Nå ser han frem til nye utfordringer i Norges største rådgivende ingeniør- og arkitektselskap.

– Rune har en meget spennende og allsidig bakgrunn. Som håndverker i bunnen, og med erfaring fra både entreprenør- og byggherresiden, vil han tilføre svært mye nyttig kompetanse inn i den videre utviklingen av Norconsult i Steinkjer, sier Jan Kåre Iversen, regiondirektør for region Midt i Norconsult.

– Jeg har blitt kjent med Norconsult fra både entreprenør- og byggherresiden, og opplever det som et solid selskap med gode faglige utviklingsmuligheter. Det var særlig lederutfordringene som lå i stillingen, og muligheten for å bidra til å utvikle selskapet videre som trigget min interesse, sier Rune Gjermo.

Tungt involvert i lokale prosjekter

Steinkjerkontoret, som også omfatter lokasjoner i Stjørdal, Levanger, Verdal og Namsos, er tungt involvert i lokale prosjekter, slik som detaljprosjektering av Inn-Trøndelag helse- og beredskapshus og Innovasjonscampus Steinkjer, to av regionens største byggeprosjekter. Norconsult er også involvert i prosjekteringen av Steinkjers nye kulturhus Jakob. Steinkjerkontoret, med alle lokasjoner, består av totalt 67 medarbeidere med en variert faglig bakgrunn. Til sammen tilbyr de lokale rådgivningstjenester innen de fleste fagområder. Den siste tilveksten i tjenestetilbudet er arkitektur, og Steinkjerkontoret har nettopp signert kontrakt med kontorets fjerde arkitekt. Gjermo ser en god tilgang på oppdrag fremover og vil jobbe med videre utvikling av kontorets tjenestetilbud.

Planlagt lederskifte

Steinkjerkontoret har i 30 år vært ledet av Atle Romstad, som nylig ble utnevnt til prosjektdirektør innen bygg og eiendom for Region Midt i Norconsult. Som et resultat av denne overgangen har et lederskifte ved kontoret i Steinkjer vært planlagt i lengre tid. Norconsult er svært glade for at Rune Gjermo har takket ja til rollen.