Jentene på årets lag: Silje Øyre Slind (t.v.) og Elena Rise Johnsen. (Foto: Ola Kvisle/Team Norconsult)

Sesongen godt i gang for Team Norconsult

Sesongåpning på Beitostølen i slutten av november markerte starten på en ny vinter i langrennssporet for Team Norconsult. Nylig deltok også laget i det første rennet i Norgescup for denne sesongen, hvor blant annet Elena Rise Johnsen og Thomas Bucher-Johannessen imponerte med sine prestasjoner.

Selv om det ble en litt trå start på Beitostølen med både sykdom og smøretrøbbel for Team Norconsult, var det flere løpere som markerte seg godt i Norgescup på Natrudstilen forrige helg. Høydepunktene var Elena Rise Johnsen som sprintet seg inn til en 5. plass, mens Thomas Bucher-Johannessen endte på en flott fjerdeplass på 15 km skøyting. Samtlige av de tre andre løperne som stilte til start, Erland Kvisle, Sjur Kvisle og Thomas Helland Larsen, viste også klar fremgang fra Beitostølen.

Trener Ola Kvisle ser derfor lyst på en ny sesong for Team Norconsult, selv om den blir noe annerledes.

- Denne sesongen blir ganske annerledes, så vårt overordnede mål er å holde oss friske og utvikle oss videre på et sportslig plan. Grunnet Covid-19 og strenge deltakerbegrensninger, er kun halvparten av løperne våre kvalifisert til de store konkurransene som arrangeres. Her er målet helt klart å hevde oss høyt oppe på listene, og i år kan det se ut til at det blir ekstra mange konkurranser hvor vi får mulighet til å matche oss mot landslaget. Det er alltid gøy, sier Kvisle.

Et sterkt lag krever et godt treningsmiljø

For å utvikle gode løpere kreves et godt treningsmiljø, noe Team Norconsult jobber kontinuerlig med. Alle de 13 utøverne bor lokalt, og trener mye sammen.

- Vi har et stort mangfold i laget, med variasjoner i livssituasjon, ambisjoner og personligheter. Det har bidratt sterkt til at vi har utviklet en god kultur hvor både trivsel og prestasjoner er i fokus. Det er viktig for oss å være tett på hverandre og trene sammen så mye som mulig, slik at vi bygger et sterkt lag hvor alle har muligheter for å lykkes. I Team Norconsult skal vi løfte hverandre opp og frem, og det håper og tror jeg vil vises på resultatlistene utover vinteren, sier Kvisle.

Høydepunkter for sesongen

Vinteren vil være preget av en del usikkerhet om hvilke renn som blir gjennomført, men den foreløpige rennlisten for laget ser slik ut:

  • 8. - 10. januar: Norgescup Lygna
  • 16. - 19. januar: NM Granåsen
  • 12. - 14.februar: Norgescup Førde
  • 26. - 28.februar: Norgescup Åsen
  • 5. - 7.mars: Skandinavisk Cup Madona, Latvia
  • 25. - 28.mars: NM del 2 Granåsen

Denne sesongen består Team Norconsult av Thomas Helland Larsen, Silje Øyre Slind, Erland Kvisle, Elena Rise Johnsen, Thomas Bucher-Johannessen, Sjur Kvisle, Maks Zechel, Emil Lier, Emil Wiik, Lars-Martin Fossgard, Simen Løbak, Henrik Tolo og Anders Lervik.

Vi gleder oss til å følge Team Norconsult i vinter, og ønsker dem lykke til i skisporet!