Signerte samarbeidsavtale med langrennslaget Team Norconsult. F.v.: Konserndirektør for Norconsults hovedkontor, Bård S. Hernes; trener for Team Norconsult, Ola Kvisle; konserndirektør for Stab i Norconsult, Fride Andrea Hærem. Foto: Norconsult.

Startskudd for Team Norconsult i Asker og Bærum

Norconsult signerte nylig en treårig samarbeidsavtale som sikrer etableringen av langrennslaget Team Norconsult. Laget satser på unge seniorutøvere, og blir tidenes første seniorteam innen langrenn i Asker og Bærum.

Hensikten med samarbeidsavtalen er å gi unge seniorutøvere innen langrenn i Asker og Bærum en mulighet til å satse videre på vinteridretten lokalt uten å måtte flytte til andre deler av landet.

- Asker og Bærum er helt i norgestoppen når det gjelder barneidrett, men frem til nå har vi stått uten noe miljø for seniorer. Med etableringen av Team Norconsult ønsker vi å bidra til at de beste løperne i regionen blir boende, og gi flere mulighet til å fortsette satsingen. Dette hadde ikke vært mulig uten samarbeidet med Norconsult, sier Ola Kvisle, trener for Team Norconsult.

Vil motivere og skape idrettsglede

Team Norconsult kombinerer idrettssatsing med utdannelse lokalt, slik at man på den måten har mulighet til å beholde lokale talenter i regionen.

– Norconsult inngår dette samarbeidet fordi vi vil bidra til å skape enda mer idrettsglede for unge i nærområdet. For oss er ikke dette kun en satsing på seniorer, men et samarbeid som hele den lokale breddeidretten kan nyte godt av. Når barn og ungdom får beholde gode rollemodeller i lokalmiljøet, vil det bidra til større motivasjon og inspirasjon for de yngre utøverne, sier Bård S. Hernes, konserndirektør for Norconsults hovedkontor.

– Avtalen med Team Norconsult treffer selve kjernen av Norconsults overordnede strategi for sosialt ansvar, der vi støtter formål innen områdene «barn og ungdom», «kompetanse» og «lokal støttespiller». Å støtte etableringen av Team Norconsult er derfor både riktig og viktig for Norconsult, og vi gleder oss til å følge laget fremover, sier konserndirektør Stab i Norconsult, Fride Andrea Hærem.

Kan satse videre lokalt

Dialogen rundt «Team Norconsult» startet allerede for et par år siden, men det var først våren 2018 at både teamet og Norconsult var modne for å formalisere et samarbeid.

– Timingen for samarbeidet og etableringen av teamet er veldig god. Asker og Bærum har flere store langrenntalenter som nå går over i seniorklassen, og det er veldig gledelig at vi nå kan tilby en mulighet for disse til å satse videre i lokalmiljøet, sier Ola Kvisle.

Årets Team Norconsult består av unge utøvere fra Asker Skiklubb og Fossum IF. På sikt har teamet som ambisjon at flere lokale klubber fra nærområdet vil bli representert, samt at det etableres en egen jentesatsing.

Partene ønsker et langsiktig samarbeid, og har i første omgang signert en treårig avtale.

***