"Stoltzen" er et kjent og kjært utsiktspunkt i Bergen og arena for Norges største motbakkeløp, Stoltzekleiven Opp. (Foto: Kim Ragnvald Andreas Birkelid)

Stoltzekleiven Opp får oppmåling i 40-årspresang av Norconsult

Som en del av motbakkeløpet Stoltzekleiven Opp sin jubileumsmarkering, skal traséen skiltes med høydemeter på hver mellomtid. Norconsult gir bort spisskompetanse på oppmåling i bursdagspresang til 40-åringen.

Da høydemeterskiltene skulle settes i produksjon, forsøkte arrangøren av Stoltzekleiven Opp, idrettslaget Varegg, selv å gjennomføre høydemålinger ved hjelp av mobiltelefon, pulsklokke og GPS. Det viste seg å være svært vanskelig å få korrekte målinger. For Varegg var det aldri aktuelt å gå ut med uriktige tall, og de besluttet å innhente profesjonell oppmålingshjelp.

Stiller på dugnad for å sikre korrekte målinger

– Vi vet hvor engasjert Bergenserne er i Stoltzekleiven, og at hver høydemeter teller. Vi henvendte oss derfor til fagmiljøet for å få hjelp til korrekt oppmåling. Vi fant en ivrig ambassadør i Norconsult, som stiller på dugnad for Bergen by og gir oss gratis oppmåling den 29. juni. Inntil da har vi en hypotese om at Stoltzekleiven Opp har 313,5 høydemeter, men vi ser veldig frem til at Norconsult gir oss fasiten, sier Carl Eilert Macody Lund i idrettslaget Varegg.

Skilt langs traséen som viser antall høydemeter, skal gjøre det enklere og mer motiverende for deltakerne i Norges største motbakkeløp å følge med på hvordan de ligger an i løypa, og hvor mange høydemetre som gjenstår.

Flott å få gi tilbake til Bergen by

I likhet med Bergensere flest, er Norconsults medarbeidere i Bergen svært begeistret for Stoltzekleiven og benytter seg ofte av traséen til trening, rekreasjon og for hurtig tilkomst til byfjellene.

– Stoltzen har en spesiell plass i våre hjerter, og vi ble umiddelbart svært begeistret for muligheten til å få bidra med vår spisskompetanse innen oppmåling. Norconsults kunnskap skal bidra til et mer verdifullt samfunn, og med denne dugnadsinnsatsen håper vi å gjøre en motiverende forskjell for turglade mosjonister i Bergen by, sier Alex Cato Lunde, direktør for Norconsult i Bergen.

Bruker avansert oppmålingsteknologi

Norconsult er Norges største tverrfaglige rådgiverbedrift, med tjenester rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Selskapet ligger i tet når det gjelder bruk av ny teknologi i oppdrag. Dette gjelder også innen landmåling.

Til jobben med høydemåling av Stoltzekleiven, vil Norconsult bruke en kombinasjon av Trimble R8 GNSS/GPS, med korreksjoner fra Statens kartverk sin C-pos tjeneste. Kombinasjonen av disse verktøyene gir centimeternøyaktighet, og målingene danner grunnlaget i topp- og bunnmålingene av Stoltzekleiven. Videre benyttes produsenten Trimble sitt nye flaggskip, kombinasjonsinstrumentet Trimble SX10 1’’ totalstasjon/skanner, for å sette ut målingspunktene på steder langs traséen der skog og kratt byr på utfordringer for å foreta nøyaktige GPS-målinger.

– På denne måten kan Norconsult garantere at du ikke springer en centimeter lenger enn nødvendig, og at du har full kontroll på trappehøyden, avslutter Alex Cato Lunde.

Norconsult deltar på Stoltzen

Norconsult har stilt til start på Stoltzekleiven Opp med egne deltakerlag gjennom årene. Til årets løp er det foreløpig påmeldt 23 Norconsultere.

**

PRESSEINVITASJON :
Fredag 29. juni skal Norconsult gjennomføre målinger av traséen i Stoltzekleiven. Pressen inviteres med til å bivåne oppmålingen.

For mer informasjon, kontakt Carl Eilert Macody Lund, i idrettslaget Varegg, tlf: 92445531

**

Om Stoltzekleiven Opp

Stoltzekleiven Opp er Norges største motbakkeløp og arrangeres for 40. gang i 2018. Løpet ble arrangert for første gang i 1979, i anledning Fjellveiens 100-årsjubileum. Den gangen hadde løpet 50 deltakere, mens det i 2017 var hele 4893 løpere som fullførte. Traséen i Stoltzekleiven brukes flittig av både Bergensere og turister, med over 500 000 årlige bestigninger. Enten det er på grunn av ren turglede eller hard konkurranse har "Stoltzen" en unik plass i Bergensernes hjerter. I 2018 arrangeres Stoltzekleiven Opp fredag 28. og lørdag 29. september